Hlavní obsah

Je čas si na pár lidí vyšlápnout! Český bojovník se neschovává za fráze

Michal OsobaSport.czPrávo

Sobota bude v pražské O2 areně velkým dnem Lukáše Krpálka. Ale trochu ve stínu olympijského šampiona z Ria nastoupí na tatami v kategorii do 90 kg David Klammert. A i on má velké cíle. „Chci se prát o medaili,“ neschovává se za fráze.

Foto: Český svaz juda

Český judista David Klammert.

Článek

V olympijském žebříčku své kategorie je 26., druhý nejvýše postavený z Čechů po Krpálkovi. „Kdyby se teď kvalifikace zastavila, jsem nominovaný. Ale je tam strašně moc lidí bodově blízko u sebe, ještě dva velké výsledky by se mi hodily,“ má jasno Klammert, jenž by se pochopitelně vůbec nezlobil, kdyby jeden z nich přišel v sobotu.

Šestadvacetiletý rodák z Kroměříže už má na kontě několik pronikavých výsledků. Stal se mistrem Evropy do 23 let, letos na Grand Slamu v Düsseldorfu na cestě za sedmým místem posbíral cenné skalpy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený David Klammert (@david.klammert)

Pak už následovalo dlouhé čekání na vrchol sezony v podobě mistrovství Evropy. „Jsme zvyklí startovat dvakrát za měsíc, teď máme dva závody do roka. I proto je tu taková konkurence, moc lidí si nemůže dovolit tady nebýt,“ ví Klammert pověstný tím, že judem žije prakticky 24 hodin denně.

I závěrečný kemp v turecké Antalyii ho nabil optimismem. „U nás v tu dobu nešlo trénovat, v Turecku jsme měli ideální podmínky. Snad se nám na šampionátu povedou dobré výsledky, abychom utvrdili trenéra Lacinu, že nám to tam svědčí,“ usmívá se Klammert.

Už na turnaji v Budapešti si zkusil pobyt v tzv. bublině, proto je na její specifika připravený. A podřídí tomu i shazování. „V Turecku dobře vařili, ale ke konci už jsem upravil stravu. A na poslední dvě kila a odvodnění mi stačí den a půl, abych se netrápil dlouho,“ plánoval.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Pavel Petřikov (vpravo) a Strahinja Bunčič ze Srbska při ME v Praze.

O motivaci bude mít i před prázdnými sedačkami největší české haly postaráno. „Chceme se odvděčit divákům aspoň u televizí a zpropagovat v Česku judo. Věřím, že turnaj v Praze bude ideálním pro to si na pár soupeřů vyšlápnout,“ těší se.

Reklama