Hlavní obsah

O 40 procent! Zlínští hokejisté přistoupili na razantní snížení platů

Praha

Extraligoví hokejisté Zlína kvůli zajištění finanční stability a udržitelného fungování klubu v době koronavirové pandemie přistoupili od října na snížení svých výplat o 40 procent. Berani to oznámili na svých oficiálních stránkách.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Zlína.

Článek

„Chápeme, že situace je nyní velmi složitá. Byli jsme zvyklí hrát před plným hledištěm a nyní se učíme, jaké je to hrát bez diváků. Po debatě s vedením klubu jsme se rozhodli přijmout plán, který pracuje s několika možnými scénáři, a jeho součástí je aktuální snížení platu. Je to pro nás nepříjemné, ale vážíme si toho, že nám sjednaná část mzdy přichází v termínu," uvedl kapitán Zlína Tomáš Žižka.

Od 1. května, kdy začala aktuální sezona, až do konce kalendářního roku se tým a trenéři vzdali celkem čtyř výplat, píše klub na svém webu.

„Již před začátkem ročníku jsme jasně deklarovali, že je pro nás primárním cílem ustát sezonu také po ekonomické stránce a zakončit ji, pokud možno, s vyrovnaným rozpočtem. Všechny naše kroky k tomu postupně směřují. Provedli jsme úspory v provozních nákladech. Neobsadili jsme uvolněnou pozici generálního manažera, a ušetřili tak na platech vedení," připomíná prezident Zlína Jiří Korec, že se klub rozhodl nehledat náhradu za Martina Hostáka, jenž v létě skončil po vzájemné dohodě.

„Samotní hráči šli s platy dolů a ukázali, že pro ně náš klub něco znamená a není jim lhostejný. Za to jim patří velké uznání, protože víme, jak těžké to pro ně a jejich rodiny s ohledem na běžné životní náklady je," dodal Korec.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články