Hlavní obsah

Macháč - Kližan 6:4, 6:2Česká naděje zničila slovenskou hvězdu a letí vzhůru pořadím českých elitních tenistů

V parádní sezoně pokračuje dvacetiletá česká naděje Tomáš Macháč. Berounský rodák si v osmifinále challengeru v Ortisei v Itálii poradil se slovenským tenistou Martinem Kližanem jednoznačně 6:4, 6:2 a v žebříčku se posunul na zatím 189. příčku, což mu zaručuje pozici české dvojky za Jiřím Veselým.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Macháč se znovu posunul žebříčkem ATP

Článek

Letošní sezonu začínal Tomáš Macháč jako 354. hráč světa, v současné době mu patří pozice o více než 160 příček lepší, a to zdaleka nemusí být konec. Poslední obětí české naděje se stal o 11 let starší slovenský tenista a bývalý 24. hráč světa Martin Kližan, který svému soupeři podlehl 4:6, 2:6.

Český tenista získal úvodní set díky brejku za stavu 4:4, sám byl na servisu bezchybný a sadu tak získal za 32 minut 6:4. I ve druhém setu kraloval Macháč na servisu, dvakrát uspěl i na returnu a po 56 minutách mohl slavit postup do čtvrtfinále.

Daviscupový reprezentant tak již má jistotu postupu na 189. místo světa, čímž se o pět příček dostal před dosavadní českou dvojku Lukáše Rosola. Roli nejlepšího českého hráče drží Jiří Veselý, kterému patří 68. pozice.

NEJLEPŠÍ ČEŠTÍ TENISTÉ *
JMÉNOPOŘADÍ
Jiří Veselý68.
Tomáš Macháč189
Lukáš Rosol194
Zdeněk Kolář231
Vít Kopřiva302
* pořadí vychází z aktualizovaného live žebříčku

Macháč bude moci své postavení ještě vylepšit, ve čtvrtfinále změří síly s běloruským tenistou Iljou Ivaškou, 113. hráčem světa.

Oba hráči se již potkali na okruhu dvakrát s nerozhodnou bilancí 1:1. Poslední duel vyhrál letos v srpnu na challengeru v Praze český tenista hladce 6:0, 7:5.

Challenger v Ortisei
Osmifinále:
Macháč (ČR) - Kližan (Slov.) 6:4, 6:2

Reklama

Související témata: