Hlavní obsah

Fasel už prý má plán B. Bělorusku sebere pořadatelství MS! Kdo Minsk nahradí?

Ponechat příští mistrovství světa v hokeji běloruskému Minsku, který jej má hostit s lotyšskou Rigou? Nebo kvůli autoritářskému prezidentovi Alexandru Lukašenkovi a násilnému potlačování protestů proti jeho režimu Bělorusku šampionát odebrat? Mezinárodní hokejová federace (IIHF) má před sebou těžké rozhodování. A výsledek může být poměrně nečekaný. Alespoň podle respektovaného zámořského novináře Ryana Kennedyho z The Hockey News, jenž přišel ve čtvrtek večer s horkou novinkou!

Foto: Profimedia.cz

Prezident Ruské hokejové federace Vladislav Treťjak (vlevo) a šéf IIHF René Fasel.

Článek

Ve středu po zasedání rady IIHF její prezident René Fasel přiznával, že půjde o mimořádně složitý verdikt. „Musíme mít jistotu, že se šampionát uskuteční bezpečným a zodpovědným způsobem pro všechny," poukazoval Fasel nejen na pandemii koronaviru, ale i na politickou situaci v Bělorusku.

Fasel sice už dříve několikrát zdůraznil, že politika by se do sportu neměla míchat, takže platí to, co už dříve schválil kongres IIHF - tedy že MS 2021 mají hostit Minsk s Rigou. Zároveň ale přiznal, že při konečném rozhodování by měly být prioritou bezpečné podmínky pro hráče, rozhodčí, média a další účastníky turnaje.

Foto: Sport.cz

Šéf Mezinárodní hokejové federace René Fasel

A toho si IIHF u Běloruska v současné chvíli není jistá.

Proto už prý René Fasel začal intenzivně pracovat na plánu B. Tedy alespoň podle Ryana Kennedyho z The Hockey News.

„IIHF přesune šampionát z Běloruska do Moskvy. René Fasel má namířeno do Ruska, aby se ohledně této záležitosti sešel s Treťjakem (Vladislav Treťjak je prezidentem Ruské hokejové federace - pozn. aut.). Lotyšsko jako spolupořadatel by zůstalo," napsal Kennedy na svém Twitteru.

IIHF zatím tuto informaci nepotvrdila, její viceprezident Kalervo Kummola z Finska se však nechal slyšet, že současnou situací jsou všichni znepokojeni. „Zaměřili jsme se na bezpečnost a situaci s koronavirem, o ostatních aspektech jsme nemluvili. Kdyby se mělo mistrovství světa konat nyní, nešlo by to," prohlásil Kummola s tím, že definitivně jasno musí být do začátku ledna.

MS 2021 se má konat od 21. května do 6. června a v Minsku by měla zápasy základní skupiny sehrát i česká reprezentace vedená trenérem Filipem Pešánem. V běloruské metropoli se pak mají uskutečnit i dvě čtvrtfinále, obě semifinále a zápasy o medaile.

Rusko světový šampionát naposledy hostilo před čtyřmi lety, kdy se hrálo v Moskvě a Petrohradu. Další MS by se v Rusku (Petrohradu) mělo podle původního plánu uskutečnit v roce 2023. Nebo to nakonec bude už o dva roky dřív? Pro přesun do Moskvy by mohl hovořit i fakt, že v Rusku v současné době můžou fanoušci na stadiony, byť v omezeném počtu.

Před necelým měsícem se zase objevily zprávy, že proti ponechání pořadatelství v Minsku jsou Švédové. I když oficiální stanovisko tamější hokejový svaz nevydal.

„Už jsem to řekl několikrát. Co se stane, když Finsko bojkotuje mistrovství světa? Pokud k tomu dojde, je pravděpodobné, že se do bojkotu zapojí více zemí," řekl Kummola televizní stanici Yle.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama