Hlavní obsah

Liberec - Jablonec 1:3Jablonec slaví. Teprve podruhé v historii dobyl Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Koscelník (vlastní) 0 : 1
28. Mara (penalta) 1 : 1
71. Schranz 1 : 2
82. Zelený 1 : 3
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Teprve podruhé v historii veze Jablonec od svého regionálního rivala plný bodový zisk. V předehrávce 8. kola dokázal v Podještědském derby s pořadovým číslem 55 zvítězit na hřišti Liberce 3:1. Hosté se ujali vedení, Slovan srovnal. Po pauze však strhli vedení dvěma zásahy opět na svou stranu. Jablonci se na lavičku vrátil z covidu-19 uzdravený kouč Rada, zato domácím chyběl kvůli úmrtí v rodině trenér Hoftych.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Vladimir Jovovič a střelec jabloneckého gólu Ivan Schranz.

Článek
Fotogalerie

Tým Petra Rady byl v úvodu mnohem nebezpečnějším týmem. Zelenobílým zvýšil sebevědomí rychlý gól, který si dal už po devadesáti vteřinách hry Koscelník. Pravý obránce si srazil míč do vlastní branky po rohovém kopu a hlavičce Schranze.

Hosté i dál hrozili. Ve 22. minutě zachránil domácí po střele Schranze zblízka reflexivním zákrokem do branky se vrátivší Nguyen.

Domácí vyrovnali po vé první nebezpečné akci. A pomohl jim k tomu VAR. Júsuf parádně našel přihrávkou za obranu Mosqueru, který byl sám před Hanušem. Jeho střelu ještě výtečně zneškodnil. Jenže stěžejní situace se odehrála ve vápně opodál. Krob stáhl Rondiče, faul zaregistroval videorozhodčí a sudí Zelinka po kontrole videozáznamu ukázal na penaltový puntík. Tradiční liberecký exekutor Mara se nemýlil.

Vrátit náskok mohl hostům ve 36. minutě Schranz, na poslední chvíli ho však odzbrojil kapitán Slovanu Mikula. Gól do šatny pak mohl vstřelit Beran po skvělé kombinaci Rondiče a Sadílka, Hanuš střelu z hranice šestnáctky vyrazil.

I po pauze hrotili spíše hosté, v dobrých šancích však mířili nad branku Nguyena. Tak jako Hrubý deset minut po pauze. Jablonec se opět dostal do vedení dvacet minut před koncem. Hrubý našel Pilaře, jemuž míč odkopl Mikula, ovšem nešťastně tím namazal Schranzovi, který zamířil pohodově k tyči. V závěru pak cenný triumf pojistil třetím gólem Zelený hlavou po standardní situaci. Poprvé a naposledy dobyl Jablonec stadion U Nisy v české lize v listopadu 2014, po šesti letech a necelých třech týdnech výhru zopakoval.

8. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Jablonec 1:3 (1:1)
Branky: 28. Mara z pen. - 2. vlastní Koscelník, 71. Schranz, 82. Zelený. Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Mokrusch - Rejžek (video). ŽK: Rondič, Sadílek, Mosquera - Krob, Pilař, Martinec, Holík, Schranz, Rada (trenér). Bez diváků.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Jugas, Tijani, Mikula - Mara (76. Šulc), Sadílek - Rondič, Beran (76. Nešický), Mosquera - Hilál (58. Rabušic). Trenér: Medynský.
Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Krob - Pleštil (69. Jovovič), R. Hrubý (89. Štěpánek), Považanec, Kubista (81. Doležal), Pilař (89. Ladra) - Schranz. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: