Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 3:1Třinec vyhrál i devátý zápas v sezoně a pronásleduje lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Suchý 0 : 1
7. Chmielewski 1 : 1
20. Jašek 2 : 1
60. Douděra 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vyhráli v pátečním šlágru 19. kola Tipsport extraligy nad Plzní 3:1 a v tabulce nyní ztrácejí na lídra dva body. Plzeň poprvé v ročníku nebodovala, přišla o sérii devíti výher.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecká euforie. Zleva Guntis Galvinš a Aron Chmielewski z Třince se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Hosté začali skvěle. Už po 24 sekundách udeřil Suchý, který se po pasu Mertla ocitl sám před Štěpánkem a zakončením mezi betony otevřel gólový účet. Aktivnější Třinec ale zasypal v první třetině Pavláta, jenž chytal za Plzeň v extralize poprvé, devatenácti střelami a otočil ještě před přestávkou skóre.

K vyrovnání pomohly Ocelářům i chyby hostujících beků. Nejdříve Kaňákovi přeskočil na útočné modré čáře puk, ale Zadinovu střelu v přečíslení tři na jednoho kryl Pavlát. V dohrávané akci ale vyhození Vráblíka zblokoval Marcinko k Chmielewskému, který z mezikruží vyrovnal.

Plzeň mohl dostat znovu do vedení Gulaš, který ze sólového úniku jen vyprášil betony Štěpánka. Na druhé straně upravil Jašek z rychlého protiútoku přesnou střelou k tyči na 2:1 v čase 19:59.

Svižný a atraktivní hokej přinesla i druhé třetina, ve které oba gólmani nepřipustili změnu skóre. Štěpánek vychytal v sólovém úniku Kracíka, který si třineckého brankáře položil blafákem na led, ale v cestě za vyrovnáním nepřehodil pravý beton. Z následné dorážky neuspěl ani Rob.

Pavlát si o chvíli později vysloužil uznání od Růžičky. Domácí kanonýr si stáhl na hranici brankoviště rukavicí puk na led a měl před sebou prázdnou branku, ale mladý plzeňský gólman skokem z jedné strany na druhou zabránil jistému gólu.

I když se hrálo důrazně, tak vyloučení bylo poskrovnu (1:3). Hosté měli první přesilovou hru až ve 45. minutě, ale bez velkých šancí. Nejblíže vyrovnání byl v závěru obránce Jiříček, který si sjel na Gulašovu přihrávku, jen netrefil odkrytou branku.

Při power play ještě udržel Plzeň ve hře Pavlát, který už byl v půli cesty na střídačku, ale vrátil se včas, aby zastavil střelu Hrehorčáka z vlastního pásma. Vzápětí už ale Pavlát ze střídačky sledoval, jak Doudera zpečetil výhru Třince.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Chmielewski (Marcinko), 20. Jašek (M. Kovařčík), 60. M. Doudera - 1. Suchý (Mertl, Gulaš). Rozhodčí: Sýkora, Šír - Hanzlík, Ondráček. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Bez diváků.
Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.
Plzeň: Pavlát - Stříteský, V. Lang, Čerešňák, Vráblík, Jiříček, Budík, Kaňák - Gulaš, Mertl, Suchý - Kantner, P. Musil, Pour - Rob, Kracík, Stach - Malát, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: