Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 4:1Olomoucká série porážek skončila, Hanáci zneškodnili favorita

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Vitouch 0 : 1
3. Valský 1 : 1
40. Kucsera 2 : 1
42. Nahodil 3 : 1
60. Kucsera 4 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc/Praha

Olomoučtí hokejisté vyhráli v pátečním dohrávaném utkání 7. kola Tipsport extraligy nad Spartou 4:1. Dvěma trefami se blýskl střelec Hanáků Kucsera.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád.

Článek

Hanáci proti Spartě otevřeli skóre už ve 3. minutě, kdy se prosadil Valský. Pražané však dokázali bleskově odpovědět - po půl minutě bylo srovnáno, do listiny střelců se zapsal Vitouch.

Sparta pak doplatila na nevyužité početní převahy, do konce druhé třetiny si zahrála hned pět přesilovek, ani jednu však nedokázala proměnit. Olomouc naopak udeřila a právě po skončení oslabení. Z trestné lavice se vracel Lukáš Kucsera a poslal Hanáky do vedení 2:1.

Na začátku třetího dějství zvýšil Nahodil na 3:1 a Olomouc tušila, že je výhře blízko. Tři a půl minuty před koncem Sparta odvolala brankáře, ani to však hostům nepomohlo. Naopak Hanáci v závěru zápasu využili přesilovku a korunovali svůj triumf - 4:1.

7. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Sparta Praha 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Valský (Olesz), 40. Kuscera (Kusko, Švrček), 42. Nahodil (Dujsík), 60. Kucsera (J. Knotek) - 3. Vitouch (Forman). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:5, navíc Švrček (Olomouc) 10 minut. Využití: 1:0. Bez diváků.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, Valenta - Tomeček, J. Knotek, Burian - Kucsera, Nahodil, Káňa - Valský, Kusko, Olesz - Mácha, Kolouch, Bambula. Trenéři: Moták a Tomajko.
Sparta: Neužil - M. Jandus, Němeček, Košťálek, Mikliš, Poizl, T. Dvořák - Řepík, Horák, Rousek - Tomášek, M. Sukeľ, Sobotka - Kudrna, Pech, Buchtele - Forman, Vitouch, Říčka. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata: