Hlavní obsah

Pardubičtí hokejisté i trenéři prošli testy na doping a drogy

Vedení extraligových Pardubic v pátek otestovalo hokejisty i kompletní realizační tým na přítomnost dopingu či drog. Dynamo se k netradičnímu kroku rozhodlo poté, co byl minulý týden z kádru vyřazen útočník Robert Kousal, jenž měl podle informací MfDnes při policejní kontrole pozitivní orientační test na kokain.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutek Roberta Kousala po prohře s Kladnem.

Článek

Páteční testy, kterých se zúčastnil i Kousal, byly ve všech případech negativní. Hráči i trenéři podstoupili podle klubového webu biochemický test na doping a psychotropní a omamné látky ráno před tréninkem.

"Čekáme na konečnou zprávu Policie ČR a o dalším postupu ohledně Roberta rozhodneme s definitivními výsledky jejich testů. Pro nás je nejdůležitější zprávou, že testy všech hráčů a realizačního týmu jsou negativní," konstatoval člen představenstva Dušan Salfický.

Majitel klubu Petr Dědek již minulý týden uvedl, že pokud se informace o Kousalově pozitivním testu potvrdí, jeden z nejlépe placených hráčů v klubu předčasně skončí. "Pokud se oficiálně prokáže pozitivní test na drogy, okamžitě s ním ukončíme smlouvu," napsal Dědek na twitteru.

Reklama

Související témata: