Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 7:1Sparta složila reparát, Hanáky deklasovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Řepík 1 : 0
12. Košťálek 2 : 0
12. Rousek (trestné střílení) 3 : 0
22. Kudrna 4 : 0
30. Buchtele 5 : 0
31. Jandus 6 : 0
59. Buchtele 7 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty úspěšně složili reparát, když napravili páteční prohru 1:4 v Olomouci a stejného soupeře na domácím ledě v rámci 20. extraligového kola rozstříleli 7:1. Dvě branky Pražanů vstřelil útočník Jan Buchtele, pro něhož to byl 100. a 101. extraligový gól za Spartu. Gólman Hanáků Jan Lukáš přepustil ve 31. minutě po šesté obdržené trefě místo mezi tyčemi Branislavu Konrádovi.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš inkasuje gól, z trestného střílení jej překonává sparťan Lukáš Rousek.

Článek

Že za žádnou cenu nechtějí dopustit páteční opakování, dávali sparťané na domácím ledě najevo hned od úvodních minut. A brzy šli i do vedení. Řepík v sedmé minutě hledal při přečíslení Rouska, k tomu se ale kotouč nedostal, neboť si jej do vlastní branky nešťastné srazil betonem gólman Lukáš.

O pět minut později přišla pro Olomouc další rána. A dokonce dvojitá. Košťálek se radoval z první trefy v sezoně, když sám před Lukášem zamířil přesně pod horní tyčku. O 24 vteřin později byl navíc Rousek zahákován při brejku a nařízené trestné střílení střelou mezi betony proměnil sám faulovaný hráč. A kdyby navíc v 16. minutě proměnil únik při vlastním oslabení Zikmund, mohli Hanáci po prvním dějství prohrávat dokonce o čtyři góly...

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

David Vitouch ze Sparty (dole) a Lukáš Kucsera z Olomouce.

To však přišlo velmi záhy, už po 81 vteřinách hry v druhé třetině. Kudrna sice ještě s první střelou neuspěl, pohodlně se ale dostal k dorážce a bylo to 4:0.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Sparty v extraligovém utkání bojují o body s Olomoucí. Zleva Jan Buchtele ze Sparty a Lukáš Kucsera z Olomouce.

Olomouc byla zralá na ručník, její ofenziva prakticky neexistovala a v defenzivě si počínala dost lajdácky. Tak jako v 30. minutě, kdy Buchtele dostal od hostující obrany trestuhodně velký prostor, prostrčil si puk pod padajícím Lukášem a zasunul ho do branky. Pro 30letého útočníka to navíc byl jubilejní stý extraligový gól za Spartu.

A když za dalších 53 vteřin zvýšil svou premiérovou trefou v tuzemské nejvyšší soutěži obránce Martin Jandus už na 6:0, pakoval se Lukáš na střídačku a šel místo něj do branky Kohoutů Konrád. To Machovský se na druhé straně prakticky ani nezapotil, výjimkou byly jen náznaky šancí Kuska a Nahodila, s nimiž si ale poradil.

Pražané ve třetím dějství už polevili a čestného úspěchu se nakonec dočkali i hosté. Káňovu pokus Machovský neudržel a puk ležící před brankovou čárou si smolně srazil do sítě jeden z domácích beků. Finální podobu dal skóre v 59. minutě Buchtele, jenž svým druhým gólem uzavřel na 7:1.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Olomouc 7:1 (3:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Řepík (R. Horák, M. Jandus), 12. Košťálek (M. Forman), 12. Rousek z trestného střílení, 22. A. Kudrna, 30. Buchtele (Mikliš, A. Kudrna), 31. M. Jandus (Němeček), 59. Buchtele - 54. J. Káňa II. Rozhodčí: Šír, Sýkora - Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 4:1. Bez využití. Bez diváků.
Sparta: Machovský - Košťálek, Piskáček, M. Jandus, Němeček, Mikliš, Tomáš Dvořák, od 30. navíc Poizl - Řepík, R. Horák, Rousek - Tomášek, Pech, Sobotka - A. Kudrna, M. Sukeľ, Buchtele - M. Forman, D. Vitouch, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Olomouc: Lukáš (31. Konrád) - Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, Valenta - V. Tomeček, J. Knotek, Burian - Kucsera, Nahodil, J. Káňa II - Valský, Kusko, Olesz - Mácha, Kolouch, Bambula. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: