Hlavní obsah

Brno - Zlín 5:3Kometa vedla o čtyři góly, nakonec výhru jistila až trefou do prázdné branky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Schneider 1 : 0
10. Mueller 2 : 0
27. Zaťovič 3 : 0
31. Gazda 3 : 1
31. Mueller 4 : 1
41. Honejsek 4 : 2
55. Kubiš 4 : 3
60. Süss 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno vyhráli v nedělním utkání 20. kola Tipsport extraligy nad Zlínem 5:3. Kometa vedla v polovině utkání už 4:0, ale její výhru jistil až Süss do prázdné branky při power play.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík po čtvrtém inkasovaném gólu, kdy odešel z brány.

Článek
Fotogalerie

Kometa vstoupila do zápasu mnohem koncentrovaněji. Už po 12 vteřinách si vynutila první přesilovku, kterou obávané domácí využili díky Schneiderovi. I druhý gól Komety padl v její početní výhodě, kdy se prosadil Mueller.

Zlín měl v první třetině problémy s disciplínou, ve 14. minutě vyfasoval Köhler trest na pět minut a do konce zápasu za sekání, ale Brno dlouhou výhodu jednoho hráče na ledě nevyužilo.

Po první přestávce Zlín hru vyrovnal a ve 23. minutě byl blízko korekci skóre. Okálův nájezd však výborně zlikvidoval Klimeš v brněnské brance. Berani však zase doplatili na vyloučení, Šlahařův trest už po 15 vteřinách potrestal nekompromisní ránou pod horní tyč kapitán Zaťovič.

Kometa se dostala do herní pohody, kterou dokumentovala druhá branka večera z hole Muellera. Kašíka vystřídal Huf a hned po 14 vteřinách viděl z brakoviště první gól svých spoluhráčů z hole Gazdy.

Hostům branka pomohla, vyrovnali hru, byli dokonce blízko druhému gólu, ale Herman jen o vlásek minul Klimešovu branku. I na druhé straně kluziště vynikal gólman, Huf zlikvidoval další brněnské šance.

Krátce po začátku třetí třetiny využil Zlín přesilovku, dotáhl se na rozdíl dvou branek. Když šest minut před koncem po povedené kombinaci snížil Kubiš, drama závěrečných minut bylo na světě. Zlín hrál více než minutu power play, ale Süss gólem do prázdné branky rozhodl.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - PSG Berani Zlín 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 2. Schneider (Mueller, O. Němec), 10. Mueller (Zaťovič, Schneider), 27. Zaťovič (P. Holík, O. Němec), 31. Mueller (Gulaši), 60. Süss (Kunc) - 31. Gazda (Žižka), 41. Honejsek (Okál, Karafiát), 55. Kubiš (Honejsek, Šlahař). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Gerát, Axman. Vyloučení: 4:8, navíc Köhler (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. Bez diváků.
Brno: Klimeš - O. Němec, Freibergs, Pyrochta, Gulaši, Hájek, F. Král - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Rákos, Vincour - T. Svoboda, Süss, DeFazio - L. Horký, Kunc, Plášek. Trenér: L. Zábranský st.
Zlín: Kašík (31. Huf) - D. Nosek, Řezníček, Gazda, Suhrada, Žižka, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Šlahař, Honejsek, Okál - Poletín, Herman, Köhler - J. Ondráček, Karafiát, Hejcman - Kubiš, P. Sedláček, Dobiáš. Trenér: Mařák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice