Hlavní obsah

Hradec Králové - Litvínov 4:1Skvělý start dovedl hokejisty Hradce Králové k dalšímu vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Hronek 1 : 0
8. Šalda 2 : 0
12. Pavlík 3 : 0
30. Růžička 4 : 0
55. Gerhát 4 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili v dohrávaném utkání 7. kola extraligy Litvínov 4:1. Východočeši rozhodli o výhře hned v úvodu zápasu, po dvanácti minutách vedli už 3:0 a potvrdili tak povedený vstup do sezony. Na vedoucí Plzeň ztrácí svěřenci kouče Vladimíra Růžičky staršího ze čtvrtého místa jen dva body. Gól a nahrávku zaznamenali shodně útočník Vladimír Růžička mladší a obránce Filip Hronek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z branky.

Článek

Domácí udělali zásadní krok za třemi body už v prvních minutách. A to díky brankám, které dávali obránci. Navíc se jim dařily přesilovky. Už v první minutě skóroval Hronek. Obránce Detroitu, jenž čeká na začátek NHL v mateřském Hradci, znovu ukázal, jak má skvělou střelu. Trefil se z dálky, když svou střelu namířil přesně do horního rohu.

Hronek tím rozjel představení domácích obránců, protože ti dali i další dvě branky. Druhou zaznamenal v osmé minutě mladík Šalda, jemuž připravil výbornou pozici Chalupa. Útočník Chicaga zavezl puk do pásma, přibrzdil a počkal na najíždějícího Šaldu, který nezaváhal.

Třetí hradecký zásah padl stejně jako první v přesilovce. Tentokrát domácí využili muže, který má nejtvrdší střelu v extralize. Filip Pavlík se po Hronkově přihrávce trefil po ledě. Skóroval tak podobně jako ve čtvrtečním derby v Pardubicích. Mountfield tak vedl ve 12. minutě už 3:0 a bylo takřka jasno, kdo bude brát tři body.

Ve druhém dějství navíc domácí náskok navýšili. Ve 30. minutě skóroval Růžička, když dokázal trefit bez přípravy plachtící puk po zblokovaném Hronkově nahození. Syn královéhradeckého kouče tak dvěma body navázal na tříbodové představení ve čtvrtečním východočeském derby v Pardubicích.

Ve třetí třetině si hokejisté Hradce Králové výrazný náskok hlídali. Dařilo se jim to celkem přesvědčivě, přesto pár rušných situací nastalo. Tou největší byla bitka dvou tvrdých mužů, když si Nedomlel domluvil souboj s hostujícím Štichem. Domácí bek v ní byl o něco aktivnější, nakonec oba odešli předčasně do kabiny, ale předtím si potřásli rukama.

Pro Hradec později nastal vlastně jediný problém v utkání. V 55. minutě přišel o čisté konto brankář Lukeš, když ho přesnou ranou do horního rohu překonal Gerhát. Na výhře domácích se však už nic nezměnilo.

Dohrávané utkání 7. kola hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Hronek (V. Růžička ml.), 8. Šalda (M. Chalupa, Smoleňák), 12. F. Pavlík (Hronek), 30. V. Růžička ml. - 55. Gerhát (Havelka, Kudla). Rozhodčí: Kika, Micka - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 7:6, navíc Nedomlel - Štich, Myšák všichni 10 min. Pospíšil 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Bez diváků.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Zámorský, Nedomlel, Hronek, Jank, F. Pavlík, Šalda, od 21. navíc Čáp - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Kelly Klíma, Lev, Perret - Jergl, Koukal, Pilař. Trenér: V. Růžička st.
Litvínov: Honzík - Irving, Demel, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Ščotka, od 21. navíc Štich - Mahbod, Gerhát, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, M. Hanzl, P. Zdráhal - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata: