Hlavní obsah

Rusové se klaní českému kanonýrovi

Má formu jako hrom, která navíc v minulých dnech vygradovala. Český hokejový reprezentant Dmitrij Jaškin z Dynama Moskva zaznamenal v posledních dvou zápasech Kontinentální ligy pět gólů a dvě asistence, za což byl vedením soutěže vyhlášen nejlepším útočníkem uplynulého týdne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin v dresu české hokejové reprezentace.

Článek

Jaškin sice na úvod minulého týdne nebodoval, jeho Dynamo přesto porazilo Nižněkamsk 3:0. V dalších dvou duelech ale rodák z Omsku řádil. K demolici Dinama Rigy 6:1 přispěl ve čtvrtek svým druhým hattrickem v této sezoně KHL, navíc připojil i jednu asistenci.

V neděli pak sedmadvacetiletý Jaškin, který byl zvolen nejužitečnějším hráčem uplynulého ročníku KHL, zařídil triumf 5:2 nad Čeljabinskem dvěma trefami a asistencí. Účastník posledních dvou MS a Světového poháru 2016 je tak s 19 góly nejlepším střelcem KHL, v tabulce produktivity soutěže mu s 25 body patří šestá příčka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený КХЛ (@khl)

Nejlepším brankářem uplynulého týdne byl vyhlášen Jaškinův spoluhráč Ivan Bočarov, obráncům kraloval Fin Ville Pokka z Omsku, nováčkům zase útočník Andrej Čivilev z Nižněkamsku.

Reklama

Související témata: