Hlavní obsah

Nad koučem Jihočechů už se stahovala mračna, výhra nad Spartou je však rozehnala. Já to neřešil, tvrdí

Už se nad ním pomalu stahovala mračna. Aby ne, když se fotbaloví Jihočeši zmítali u samého dna tabulky se ziskem pouhých tří bodů z šesti zápasů a soupeři se jim začali vzdalovat. Sice pomalu, ale i tak... I proto českobudějovický kouč David Horejš musel chtě nechtě vnímat nespokojenost klubového vedení, i když opakovaně tvrdil: „Neřešil jsem to. Zajímal jsem se pouze o to, co mohu ovlivnit, což je tým a předváděná hra.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jihočeši slaví Brandnerův gól na Spartě.

Článek

Po nedělní senzační výhře na Spartě přesto cítil úlevu. Aby ne, když Jihočeši vyhráli na Letné po dlouhých třiadvaceti letech. Už v loňské sezoně s favorizovaným domácím týmem remizovali po divoké přestřelce 3:3, tentokrát mu vítězstvím 4:2 zasadili hotový knokaut.

„Loňskou remízu jsme při přípravě na zápas samozřejmě připomínali, ale konstelace v minulé a letošní sezoně byla zcela odlišná," narážel David Horejš na rozdílné starty do sezony. „Před rokem jsme na Spartě nastupovali k zápasu po pěti výhrách v řadě, tentokrát jsme v šesti kolech uhráli jen tři remízy a body jsme potřebovali jako sůl."

Přesto Jihočeši duel se Spartou zvládli výtečně. Sparta je sice přehrávala prakticky ve všem, měla navrch v procentuálním držení míče, počtu rohových kopů i střeleckých pokusů, jen její produktivita se nedala se soupeřem vůbec srovnat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Českých Budějovic David Horejš oslavuje gól svého týmu proti Spartě

„Ono to je mnohdy i o štěstí. Zvláště na Spartě, kdy ho mít musíte. Minule jsme doma se Zlínem prohráli, i když za stavu 1:1 jsme měli hned několik stoprocentních šancí. Ale zahodili jsme je a soupeř nás z brejku potrestal. Na Letné jsme naopak pěkné akce vyřešili dobře, vstřelili jsme čtyři branky a vyhráli," nepopíral kouč Jihočechů, že k bodovému zisku je i štěstí zapotřebí.

Na Letné ho jeho tým měl, i když jen o štěstí nedělní partie nebyla. „Výhra je o to cennější, že přišla po šesti zápasech bez vítězství. A navíc po super výkonu, kde jeden hráč makal za druhého, a navíc nás podržel brankář," nemohl David Horejš zapomenout na výtečný výkon veterána mezi tyčemi Jaroslava Drobného.

„Radost je veliká, protože jsme potřebovali body jako sůl. Teď je ovšem musíme potvrdit ve středu s Bohemians," připomínal odložený zápas pátého kola s pražskými Klokany, který se bude dohrávat uprostřed týdne.

Reklama