Hlavní obsah

Bulenové na ME těsně uniklo finále boulderingu, byla sedmá

Moskva

České reprezentantce Elišce Bulenové na mistrovství Evropy ve sportovním lezení těsně uniklo finále boulderingu. V semifinále skončila sedmá, tedy první pod čarou. Titul nakonec získala domácí Viktorija Meškovová. Mužský závod v Moskvě, kam neodcestovala česká jednička Adam Ondra, vyhrál favorizovaný Slovinec Jernej Kruder.

Foto: Lukáš Bíba

Česká jednička Adam Ondra na ME v Moskvě chybí

Článek

Bulenová měla na čtyřech semifinálových cestách bilanci dva topy a čtyři zóny. Stejný výsledek měly závodnice od třetí Staši Gejové ze Srbska, ale česká reprezentantka na to spotřebovala nejvíce pokusů, takže na ni zbyl Černý Petr.

Stejné dodatečné kritérium rozhodovalo také ve finále, kde Meškovová díky menšímu počtu pokusů předčila Belgičanku Chloe Caulierovou. Jako jediné vylezly všechny čtyři finálové bouldery. Mužské bouldery byly pro finalisty obtížnější. Vítěznému Kruderovi stačilo zdolat dva z nich a na jednom dalším přidat zónu.

Na druhé místo z kvalifikace v semifinále nenavázala Eliška Adamovská, jež obsadila dvanáctou příčku. O jedno místo výše skončil mezi muži Martin Stráník. Do semifinále postoupila i Markéta Janošová, jež v něm obsadila 18. místo.

Mistrovství Evropy v Moskvě je zároveň pro Evropany poslední šanci kvalifikovat se na OH do Tokia. Postoupí jeden muž a jedna žena ze závodu v kombinaci, který vyvrcholí v sobotu 28. listopadu.

ME ve sportovním lezení v Moskvě - bouldering:
Muži:
1. Kruder (Slovin.)
2. Lužeckij
3. Jarilovec (oba Rus.),
...v semifinále 11. Stráník,
v kvalifikaci 29. Volf,
34. Šimon Potůček a Štěpán Potůček,
38. Konečný,
40. Kříž (všichni ČR).
Ženy:
1. Meškovová (Rus.)
2. Caulierová (Belg.)
3. Gejová (Srb.),
...v semifinále 7. Bulenová,
12. Adamovská,
18. Janošová,
v kvalifikaci 22. Smetanová,
26. Bajerová,
29. Širůčková (všechny ČR).

Reklama