Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 1:3Gulaš řádil, takže Plzeň bodovala proti Spartě už pošestnácté za sebou!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Suchý 0 : 1
28. Němeček 1 : 1
30. Suchý 1 : 2
33. Musil 1 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Nejproduktivnější hráč posledních tří sezon hokejové extraligy zase ukázal, jaký v něm má Plzeň poklad. Milan Gulaš v rámci 14. kola na ledě Sparty připravil všechny góly Západočechů, kteří v Praze zvítězili 3:1. Indiáni, za které se dvakrát trefil Filip Suchý, tak proti Spartě bodovali už pošestnácté v řadě a dali zapomenout na předchozí prohry v Třinci a Karlových Varech. Svěřenci trenérů Hořavy a Jandače ztratili doma body poprvé v sezoně.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu na ledě Sparty.

Článek

Západočeši, kteří v O2 areně uzavřeli sérii pěti venkovních zápasů, mohli jít do vedení už v 6. minutě. Gulaš při přečíslení dvou na jednoho našel Kracíka, jenž střílel po ledě do odkryté branky. Brankář Machovský však předvedl úžasný, i když trošku šťastný zákrok, když z nouze nastavil svou hůl a puk jí zatavil přesně na brankové čáře.

Přesto se nakonec Plzeň úvodní trefy dočkala. Při první přesilovce zápasu poslal Gulaš z levého kruhu do druhého přesnou žabičku na Suchého, který z voleje propálil Machovského. Hrozila však i Sparta, po gólu volala zejména pohledná individuální akce Němečka, bekhendem po ledě ale zamířil jen do betonů gólmana Frodla.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl v akci na ledě Sparty.

Ve 28. minuté už ale reprezentační zadák mohl oslavovat svůj premiérový gól za Spartu. Po nepřesné střele Řepíka se k němu odrazil puk od plexiskla za bránou a při signalizovaném trestu pro hosty pohotově procpal puk za Frodla. Jenže Pražané se z vyrovnání neradovali ani dvě minuty. Gulaš totiž na sebe navázal tři hráče domácích, aby následně uvolnil Suchého, jenž se prosadil podruhé v zápase.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Michal Řepík ze Sparty a brankář Plzně Dominik Frodl.

A za necelé tři minuty bylo Spartě ještě hůř. A prsty v tom opět měl nejproduktivnější hráč posledních tří extraligových sezon Gulaš. Při přesilovce narýsoval přes brankoviště pas na Musila, jemuž stačilo jen nastavit hůl - 1:3. A kdyby Gulaš v závěru druhé třetiny dotáhl svůj únik v oslabení, mohl ke třem asistencím přidat i gól.

Sparta sice ve třetím dějství přidala, Plzeň se však soustředila na pozornou defenzivu, což jí i díky bezchybně chytajícímu Frodlovi vycházelo. Minutu a půl před koncem základní hrací doby zkusili Pražané hru bez brankáře, ani to jim ale nepomohlo.

Dohrávka 14. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Němeček - 13. F. Suchý (Gulaš, Čerešňák), 30. F. Suchý (Gulaš), 33. P. Musil (Gulaš, Čerešňák). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Hynek, Votrubec. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Bez diváků.
Sparta: Machovský - Košťálek, Piskáček, Mikliš, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Němeček - Řepík, R. Horák, Rousek - Tomášek, Pech, Sobotka - A. Kudrna, M. Sukeľ, Buchtele - M. Forman, D. Vitouch, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, L. Kaňák, Stříteský, Budík, Vráblík, Kvasnička, M. Houdek - Gulaš, Mertl, F. Suchý - Pour, Kracík, P. Musil - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Rob, Stach, Kantner. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín