Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 1:4Hokejisté Dynama pod trenérem Králem poprvé prohráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Birner 0 : 1
23. Vlach 0 : 2
37. Claireaux 1 : 2
40. Gríger 1 : 3
57. Gríger 1 : 4
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté pardubického Dynama nenavázali na výhru nad Třincem a v druhém duelu pod trenérem Králem poprvé prohráli. V dohrávce 14. kola Tipsport extraligy podlehli Liberci 1:4.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Liberce Radan Lenc (uprostřed) a střelec branky Michal Birner se radují z gólu. Vlevo brankář Pardubic Pavel Kantor.

Článek
Fotogalerie

Liberečtí se sice hned v úvodu utkání bránili pardubické přesilovce, pak ale převzali iniciativu a ujali se vedení. V deváté minutě ještě obrana domácích odolala při velké šanci Najmana, o chvíli později ale hosté udeřili, když Birner tečoval Rosandičovu střelu od modré čáry.

Dynamo mohlo srovnat v další početní výhodě, Kváča si v ní ale poradil s dorážkou Svačiny po odrazu stříleného kotouče od zadního mantinelu. V poslední minutě úvodní části hry liberecký brankář pravým betonem vychytal Camarův blafák do forhendu.

Nástup do druhé části vyšel modrobílým výborně: hned po 63 sekundách hry se po Musilově předání opřel do puku Vlach a prostřelil brankáře Kantora. Severočeši byli nadále mírně aktivnější; Lenc neuspěl po Šmídově pasu, liberecký kapitán měl příležitost z mezikruží, nezužitkoval ji.

Dynamu pomohla snížit rychlá spolupráce cizinců, Camara přihrál rozjetému Claireauxovi a ten z rychlého úniku nadvakrát překonal Kváču. Bílí Tygři přesto šli podruhé do kabiny s dvoubrankovým náskokem, neboť 2,6 sekundy před koncem prostřední dvacetiminutovky využil přesilovku Gríger, jehož střelu mezi Kantora a posléze posunutou levou tyč posvětil videorozhodčí.

Domácí se snažili zápas vyrovnat, ve 48. minutě Svačina vybídl po rychlé akci ke skórování Tybora, puk mu ale při zakončení přeskočil hůl, slovenský útočník pak v dalším střídání nevyužil zajímavou příležitost z mezikruží. Východočeši sice soupeře v závěrečné třetině přestříleli 9:4, všechny akce Dynama však zastavila pozorná obrana hostí v čele s výtečným Kváčou. Liberecké vítězství naopak pojistil v závěru svou druhou trefou v utkání Gríger.

Dohrávka 14. kola hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 37. Claireaux (Camara) - 12. Birner (Rosandič, Lenc), 23. J. Vlach (A. Musil, Derner), 40. Gríger (T. Rachůnek, Rosandič), 57. Gríger (Filippi). Rozhodčí: Mrkva, R. Šír - Axman, Hlavatý. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Bez diváků.
Pardubice: Kantor - Nakládal, J. Kolář, Hrádek, J. Mikuš, Holland, Ďaloga, J. Zdráhal - Tybor, Poulíček, Svačina - Claireaux, Mandát, Camara - Blümel, O. Rohlík, Kusý - T. Zeman, Anděl, Paulovič. Trenér: R. Král.
Liberec: Kváča - T. Hanousek, Šmíd, Knot, Rosandič, Štibingr, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - Gríger, Filippi, T. Rachůnek - A. Musil, P. Jelínek, J. Vlach - Zachar, A. Najman, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec