Hlavní obsah

Krevní rozbor u českého reprezentanta nepotvrdil užití kokainu! Vyšel ale pozitivně na THC

Krevní rozbor hokejisty Roberta Kousala nepotvrdil pozitivní výsledek orientačního testu na kokain, který útočník extraligových Pardubic podstoupil před více než dvěma týdny. Vyšel však pozitivně na látku THC. Kanabinoid nacházející se v konopí může poukázat na užití marihuany. Celý tým Dynama včetně Kousala podstoupil v pátek namátkovou kontrolu na přítomnost dopingu a zakázaných látek a všechny testy byly negativní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutek Roberta Kousala.

Článek

Třicetiletý Kousal je od chvíle, kdy vyšel najevo pozitivní orientační test na kokain během policejní kontroly z 10. listopadu, vyřazen z kádru. Čekalo se na výsledky krevního rozboru. "Přítomnost kokainu se v jeho krvi nepotvrdila. Od začátku jsme upozorňovali, že jde skutečně pouze o orientační testy. Policie ví, že jsou chybové, což se nejspíš stalo i v tomto případě. Řidič měl ale v sobě THC," uvedla pro server iDnes.cz mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

Budoucnost jednoho z týmových lídrů s reprezentačními zkušenostmi ve východočeském klubu tak zůstává nejistá. "Zatím nemáme žádnou oficiální informaci o výsledcích těch testů; žádný dokument z oficiálních pramenů. A pokud vím, je na tom Robert úplně stejně. Vše máme zatím jen z médií, takže se k tomu nemůžeme ani moc vyjadřovat," uvedl pro ČTK tiskový mluvčí klubu Lukáš Zitka.

Majitel klubu Petr Dědek již dříve avizoval, že pokud se přítomnost drog v Kousalově krvi potvrdí, hráč v klubu s okamžitou platností skončí. A i dnes dal jasně najevo, že se na jeho postoji nic nezměnilo, přestože celý hráčský kádr s kompletním realizačním týmem podstoupil ráno před pátečním tréninkem biochemický test na doping a psychotropní a omamné látky. Všechny byly s negativním výsledkem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Robert Kousal z Pardubic po prohře na kladenském ledě.

"Pokud se to skutečně potvrdí a my budeme mít v ruce papír, Robert dostane výpověď. I marihuana je zakázaná látka a já nehodlám dělat kompromisy. Osobně pro něj je lepší, že jde 'jen' o trávu, ale z pohledu klubu se nic nemění. Toto nemůžeme v Dynamu tolerovat a Robert Kousal u nás skončí. Až budeme mít vše černé na bílém, klub vydá oficiální stanovisko," reagoval Dědek pro iDnes.cz na dnešní informace o nálezu THC.

Rodák z Vyškova se vrátil do Pardubic před rokem po pěti sezonách strávených na angažmá v zahraničí. V probíhajícím extraligovém ročníku odehrál Kousal šest zápasů a připsal si gól a asistenci.

Kousal není prvním hráčem Pardubic, který se za poslední roky ocitl v podobných problémech. V červnu 2018 policisté při kontrole odhalili kokain v těle obránce Petra Čáslavy.

Reklama

Související témata: