Hlavní obsah

Další ponížení od zoufale obyčejné Sparty, tepe ostrovní tisk ostudu Celtiku v Praze

Praha

Fotbalisté slavného Celtiku Glasgow utrpěli i ve druhém zápase se Spartou v Evropské lize ponižující debakl se stejným skóre 1:4 a není divu, že ostrovní tisk po dalším fiasku skotského velkoklubu nešetří palbou kritiky.

Hlavně že jsme vyhráli, zlepší se atmosféra, aspoň na dva dny zase bude klid, raduje se Lukáš Juliš.Video: Sport.cz, AC Sparta Praha

 
Článek

„Zoufalý Celtic v Evropě končí," hlásí BBC s tím, že pro klub z Glasgow jsou s pouhým jediným získaným bodem po čtyřech kolech základní skupiny postupové naděje pryč.

Peprnější titulek má k fiasku Celtiku list Daily Record, který hlásí: „Prohnilý Celtik utrpěl další evropské ponížení."

S týmem Neila Lennona se vůbec nemazlí ani Daily Mail. „K výhře nad Celtikem v poslední době není potřeba mít žádný zvláštní taktický plán. Stačí trocha trpělivosti a mít hráče schopné dojít s míčem do šestnáctky," naráží zejména na příšernou defenzivní činnost.

Foto: David W Cerny, Reuters

Gól sparťana Lukáše Juliše (zcela vlevo) z jiného úhlu pohledu.

„Celtic prohrál doma i venku se zoufale obyčejnou Spartou s ostudným celkovým skóre 2:8. Pět gólů dohromady inkasoval od Lukáše Juliše, hráče, kterého sotva znají u něj doma," poukazuje list na počin aktuálně jednoho z nejlepšího kanonýrů Evropské ligy.

„Juliš musí zápasy s Celtikem opravdu milovat. Už v Glasgow zcela neznámý útočník nasázel jako vůbec první hráč hostujícího týmu od roku 1983 na Parkhead hattrick. V odvetě dal sedm minut před přestávkou asi svůj nejsnazší gól kariéry. Něco takového můžete vidět spíš na školním plácku. Přízemní centr k zadní tyči nachytal Ajera zcela mimo, Jullian asi dřímal a Bain vypadal úplně zmateně. Lennon se tak musel opět ptát, proč jeho tým nezvládá absolutní základy," pokračuje Daily Mail.

Takhle zodpovědně musí hrát hráči v každém utkání a nejenom v Evropské lize, říká Václav KotalVideo: Sport.cz, AC Sparta Praha

Jak velký úpadek Celtik momentálně prožívá, ukazuje list na srovnání s loňským rokem. Loni touto dobou měl už po čtyřech kolech skupinové fáze zajištěný postup a cennou výhru nad Laziem Řím v kapse.

„A teď sedí na dně tabulky s jediným získaným bodem z dvanácti možných," dodává Daily Mail.

Reklama

Související témata: