Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 1:1Nováčka zachránil střídající Huf. Pardubice zůstávají v Ďolíčku neporažené

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Nešpor 0 : 1
90. Huf 1 : 1
Záznam online reportáže

Jan ŠvandaSport.czPrávo
Aktualizováno

Fotbalisté Pardubic zůstávají ve svém azylu u Botiče dál neporažení. Do 95. minuty sice prohrávali s Olomoucí po penaltě Nešpora, alespoň remízu 1:1 ale nováčkovi trefil v nastavení střídající Huf. Sigma protáhla svoji bodovou šnůru na šest zápasů a dostihla v tabulce druhou Spartu, která má však duel v Teplicích k dobru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Pardubic oslavují gól na 1:1

Článek
Fotogalerie

Pardubicím se do sestavy vrátily některé uzdravené opory a začaly slibně. Černý sklepl míč pro Hlavatého, který zpoza šestnáctky pálil těsně vedle. Ve 20. minutě si oba borci role vyměnili. Šikovný záložník poslal balon do šestnáctky a Černý na dlouhou nohu o kousek minul pravou tyč.

Sigma bez ostříleného středopolaře Beiteho v první půli příliš nehrozila. González hlavičkoval po centru zprava vysoko nad, přičemž se srazil s Tischlerem, který musel nuceně střídat stejně jako krátce předtím kvůli zranění olomoucký Zmrzlý. V závěru půle pak Boháče prověřil hostující Hála. Jeho přihrávku od brankové čáry ztečoval pardubický stoper Toml k tyči, jenže 32letý gólman škvíru utěsnil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Emil Tischler

Hanáci po změně stran zvýšili aktivitu a po hodině hry udeřili. Po centru Látala přistrčil kapitán Jeřábek rukama v šestnáctce Nešpora a sám postižený střelou k pravé tyči rozvlnil síť. Olomouc byla při chuti a o chvíli později měla na dosah druhý zásah. Falta s Hálou však zblízka nepropálili obranný val.

Trenér Krejčí poslal na trávník postupně Hufa, Ewertona i Petráně, přesto se Východočechům v koncovce dlouho nevedlo. V dobré pozici pálil Solil, jenže nad břevno. Pardubičtí soupeře v závěru zatlačili, Petráň ovšem po centru Cadua vystřelil akrobaticky jen do rukavic Mandouse.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Jan Jeřábek z Pardubic a Mojmír Chytil z Olomouce.

Když už to vypadalo, že Sigma těsnou výhru udrží, nařídil sudí Ginzel v nastavení pro Pardubice přímý volný kop. Exekuce se ujal mladík Huf, jehož pokus zablokovala zeď. Stejný hráč se však opřel do míče ještě jednou a druhá rána, která byla tečovaná, skončila v síti!

9. kolo první ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - Sigma Olomouc 1:1 (0:0)
Branky: 90.+5 Huf - 62. Nešpor z pen. Rozhodčí: Ginzel - Flimmel, Ratajová - Lerch (video). ŽK: Jeřábek, Solil, Krejčí (asistent trenéra) - Radek Látal, Hála, Sladký. Bez diváků.
Pardubice: Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek (80. Petráň) - Tischler (37. Cadu), Hlavatý, Solil, Pfeifer (68. Ewerton) - Černý (68. Huf). Trenér: Novotný.
Olomouc: Mandous - Hála, Hubník, Poulolo, Zmrzlý (31. Radek Látal) - González (84. Zahradníček), Greššák, Houska (88. Sladký), Chytil (88. Zifčák), Falta - Nešpor (83. Daněk). Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: