Hlavní obsah

Slovácko - Opava 3:1Rozhodla první půlhodina, Slezané jsou předposlední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Hofmann 1 : 0
24. Wiesner 2 : 0
27. Petržela 3 : 0
29. Holík 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Slovácka vyhráli v 9. kole první ligy nad Opavou 3:1. Domácí rozhodli třemi góly mezi 14. a 27. minutou, kdy se trefili Stanislav Hofmann, Lukáš Sadílek a Milan Petržela. Hosté vzápětí snížili po trefě Lukáše Holíka. Tým z Uherského Hradiště zvítězil v posledních dvou domácích ligových zápasech a dal v nich osm branek. Naopak Opava potřetí za sebou prohrála, v posledních dvou kolech inkasovala devět gólů a v neúplné tabulce má stejně bodů jako poslední Příbram. Kvůli opatřením proti koronaviru se hrálo bez diváků.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Ve třetí minutě se dostali do první šance hosté, ale Zavadilův roh poslal ze slibné pozice Žídek pouze do náruče Bajzy. Tato akce odstartovala nápor domácího celku, který v lize nastoupil počtvrté za sebou doma.

K první trefě zápasu výrazně přispělo nedorozumění brankáře Fendricha s Žídkem. Hostující kapitán ve 14. minutě nadzvedl centr Sadílka mimo dosah gólmana a obránce Hofmann měl pár metrů před bránou cestu k otevření skóre velmi usnadněnou.

Slovácko se po vedoucím gólu uklidnilo. Po centru Klimenta měl šanci na zvýšení Petržela, ale ještě neuspěl. Druhý gól padl až ve 24. minutě po centru Havlíka, který zblízka usměrnil mezi tyče Sadílek. Povedenou půlhodinu Slovácka pak zakončil Petržela třetí brankou v rozmezí 13 minut po kolmém pasu od Hellebranda.

Holík dal hostům naději

Malou naději dal Opava domácí gólman Bajza. Ve 29. minutě nesmyslně mimo vápno přihrál hostujícímu Holíkovi, který z těžkého úhlu trefil prázdnou branku a snížil.

Hosté nesložili zbraně ani po přestávce. Snažili se využít každou možnost k útoku, ale pevná obrana domácících je zpočátku k ničemu vážnějšímu nepouštěla.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Milan Petržela ze Slovácka a Dalibor Večerka z Opavy.

Až v 70. minutě se dostal ke slibné střele střídající Rataj, ale pálil vedle. Gól měl poté na hlavě druhý čerstvý hráč Ščudla, ale také netrefil branku.

Pojistku mohl na druhé straně přidat rovněž střídající Juřena, který ten zase nechal vyniknout Fendricha. Opava venku v lize nezvítězila už 21 zápasů.

9. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - SFC Opava 3:1 (3:1)
Branky: 14. Hofmann, 24. Sadílek, 27. Petržela - 29. Holík. Rozhodčí: Marek - Kotík, Hock - Lerch (video). ŽK: Didiba (Opava). Bez diváků.
Slovácko: Bajza - Šimko (89. Kalabiška), Hofmann, Kadlec - Reinberk, Daníček, Hellebrand (66. Navrátil), Havlík - Petržela (71. Jurečka), Kliment (71. Cicilia), Sadílek (89. Kubala). Trenér: Svědík.
Opava: Fendrich - Didiba, Žídek, Večerka - Hrabina (46. Ščudla), Tiéhi, Zavadil, Texl (67. Rataj), Mondek - Dordič, Holík (67. Juřena). Trenér: Skácel.

Reklama

Související témata: