Hlavní obsah

Haas pro příští sezonu formule 1 angažoval Rusa Mazepina

Sáchir/Praha

Tým formule 1 Haas angažoval pro příští sezonu ruského pilota Nikitu Mazepina. Americká stáj dnes oznámila, že s jednadvacetiletým závodníkem, jenž je aktuálně třetí v průběžném pořadí seriálu formule 2, uzavřela víceletou smlouvu.

Foto: Albert Gea, Reuters

Nikita Mazepin na archivním snímku.

Článek

Očekává se, že druhým jezdcem Haasu se stane lídr F2 Mick Schumacher. Oficiálně ale zatím dohoda se synem legendárního sedminásobného šampiona Michaela Schumachera oznámena nebyla.

"Stát se jezdcem formule 1 byl můj celoživotní sen, který se mi teď splnil," uvedl Mazepin v oficiálním prohlášení stáje Haas před nadcházející Grand Prix Sáchiru.

Mazepin se Schumacherem by v týmu měli vystřídat Francouze Romaina Grosjeana a Dána Kevina Magnussena, kteří po této sezoně končí. Grosjean, jenž v neděli vyvázl bez vážných následků z hrozivé nehody a požáru monopostu na okruhu v Sáchiru, už možná letos závodit vůbec nebude. Určitě vynechá tento víkend druhou Grand Prix v Bahrajnu, místo něj pojede Pietro Fittipaldi, čtyřiadvacetiletý vnuk brazilské legendy Emersona Fittipaldiho.

Reklama

Související témata: