Hlavní obsah

Oceláři zdolali i Spartu! Boleslavská série trvá. Drama zvládly lépe Pardubice

vap, likČTKSport.cz
Aktualizováno

Třinečtí Oceláři dál suverénně kráčí extraligou. Nad dosud třetí Spartou vyhráli 4:2. Na druhé pozici po 23. kole nejvyšší domácího hokejové soutěže zůstala Plzeň, která zvítězila 6:3 v Liberci. V dalších zápasech Zlín udolal Vítkovice 2:1, Hradečtí vyhráli nad Brnem 6:2, Litvínov podlehl rozjeté Mladé Boleslavi 2:4, Olomouc Karlovým Varům 1:3. V souboji celků ze dna tabulky Pardubice zvítězily nad Českými Budějovicemi 3:2 po prodloužení.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z gólu proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Oceláři bodovali i ve čtrnáctém odehraném utkání sezony, potřinácté si připsali výhru. Jsou v čele tabulky i přesto, že jejich nejbližší soupeři odehráli více zápasů. Ve šlágru kola, v němž se střetli s třetím týmem tabulky, prohrávali sice už po 46 sekundách, ale v 17. minutě vedli 3:1. Na obratu se podílel gólem a přihrávkou Erik Hrňa. Pražané prohráli ve druhém utkání za sebou.

Bílí Tygři potřetí za sebou nebodovali. Plzeň na jejich ledě uspěla poprvé od 24. listopadu 2017 po pěti porážkách za sebou a drží se na druhé pozici o dva body za Třincem, který má ale tři zápasy k dobru. Dvakrát za vítěze skóroval Matyáš Kantner a tři asistence si připsal Filip Suchý.

Karlovarští proti Olomouci díky obratu ve druhé třetině z 0:1 na 2:1 vyhráli potřetí za sebou a posunuli se na třetí příčku před Spartu. Tým Energie tak zároveň přerušil nepříznivou sérii pěti proher s Hanáky ve vzájemných duelech.

Berani zabodovali naplno po předchozích dvou porážkách v základní době. Oba góly proti Vítkovicím dali ve druhé třetině, hosté snížili až v závěru a připsali si třetí prohru za sebou. Vítězný gól dal při přesilovce útočník Pavel Kubiš.

Mladá Boleslav naplno bodovala počtvrté v řadě a vyhrála sedmý z posledních osmi vzájemných duelů s Litvínovem. Severočeši sice ve druhé třetině nejdříve smazali dvoubrankovou ztrátu, ale v čase 39:34 rozhodl obránce David Bernad a výsledek pojistil v závěrečné power play Jakub Strnad.

Hradečtí zabrali po třech zápasech bez bodu. Shodně třemi body k tomu přispěli útočníci Radek Smoleňák (2+1) a Lukáš Cingel (0+3). Kometa neuspěla po dvou vítězstvích za sebou a s Mountfieldem prohrála ve vzájemném souboji teprve podruhé z posledních devíti utkání.

Pardubice se výhrou v prodloužení udržely před Motorem. Na dnešního soka mají ještě s jedním zápasem k dobru dvoubodový náskok. Jihočeši sice ve druhém dějství smazali dvoubrankovou ztrátu, ale na třetí výhru venku v řadě nedosáhli. V čase 62:34 rozhodl útočník Matěj Blümel.

Hokejová extraliga, 23. kolo
Třinec - Sparta 4:2
Branky: 7. Marcinko, 8. Hrňa, 17. Martin Růžička, 37. P. Vrána - 1. R. Horák, 35. Buchtele
Zlín - Vítkovice 2:1
Branky: 21. Köhler, 38. Kubiš - 56. Mallet
Litvínov - Mladá Boleslav 2:4
Branky: 23. Cibulskis, 34. Gerhát - 15. P. Kousal, 19. A. Zbořil, 40. Bernad, 60. J. Strnad
Hradec Králové - Brno 6:2
Branky: 41. a 53. Smoleňák, 14. Zámorský, 35. Perret, 39. Jergl, 60. Čáp - 36. Mueller, 60. Schneider
Olomouc - Karlovy Vary 1:3
Branky: 9. Kucsera - 23. Koblasa, 37. Vondráček, 60. Černoch
Liberec - Plzeň 3:6
Branky: 16. T. Rachůnek, 17. Lenc, 59. Filippi - 5. a 53. Kantner, 30. Kodýtek, 34. L. Kaňák, 35. Gulaš, 49. Kracík
Pardubice - České Budějovice 3:2 PP
Branky: 5. Paulovič, 20. Camara, 63. Blümel - 30. Pýcha, 34. Gilbert

Reklama