Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 2:4Mladá Boleslav zvítězila počtvrté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Kousal 0 : 1
19. Zbořil 0 : 2
23. Cibulskis 1 : 2
34. Gerhát 2 : 2
40. Bernad 2 : 3
60. Strnad 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 23. kole extraligy v Litvínově 4:2 a počtvrté za sebou naplno bodovali. Ve vzájemných zápasech zvítězili v sedmém z posledních osmi soubojů. Domácí sice ve druhé třetině nejdříve smazali dvoubrankovou ztrátu, ale v čase 39:34 rozhodl obránce David Bernad a výsledek pojistil v závěrečné power play Jakub Strnad.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jan Myšák z Litvínova a David Bernad z Mladé Boleslavi.

Článek

Domácí nastoupili opět bez útočníka Petružálka, v sestavě nově chyběl v ofenzívě i Lukeš a v obraně Balinskis. Naopak do hry se zařadili útočník Pospíšil a bek Doudera. Úvodní dějství patřilo Středočechům, ale postupně nevyužili šance Strnad, Pláněk ani kanonýr Šťastný, po jehož pokusu si Godla poradil i s Lunterovou dorážkou a přikryl puk před Zohornou.

Litvínov se ubránil i při Cibulskisově trestu, ale v 15. minutě si vybral slabší chvilku Godla. Z pravé strany jej ze záporného úhlu bekhendem překvapil Kousal. Hosté odolali při Strnadově trestu a v 19. minutě zvýšili náskok. Bek Klikorka, který v pondělí oslavil 19. narozeniny, na levé straně u mantinelu udržel puk, našel na pravém kruhu Zbořila a ten upravil na 2:0.

V úvodu druhé části si domácí při svém oslabení vynutili faul a ve 23. minutě Lunterův nedovolený zákrok na startu své přesilovky také potrestali. Cibulskis si připravil pozici za levým kruhem a prostřelil Růžičku. Hned vzápětí mohl vyrovnat Jarůšek, na druhé straně se neprosadil po Zbořilově přihrávce Jääskeläinen.

Ve 34. minutě domácí smazali ztrátu a druhou asistenci v utkání si připsal obránce Demel, jehož střelu ještě tečoval Gerhát. Mladá Boleslav si ale 26 sekund před druhou pauzou vzala vedení zpět, když se z pozice za levým kruhem trefil Bernad.

Hned na startu závěrečné části mohl zvýšit Zbořil. Domácí se marně snažili odpovědět a Mladá Boleslav se ubránili i při závěrečném tlaku. V 57. minutě nejdříve Růžičku nepřekonal Ščotka a po Jarůškově střele hostům pomohla tyč. Půl minuty před koncem dovršil výsledek do prázdné branky při power play Strnad.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Cibulskis (Demel, V. Hübl), 34. Gerhát (Demel, Myšák) - 15. P. Kousal (O. Najman), 19. A. Zbořil (Klikorka, J. Stránský), 40. Bernad (R. Zohorna, Fillman), 60. J. Strnad (Fillman). Rozhodčí: Šindel, Lacina - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, L. Doudera, Cibulskis, Kudla, Demel - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Válek, V. Hübl, Pospíšil - M. Látal, Gerhát, Myšák - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Klikorka - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - J. Stránský, A. Zbořil, Jääskaläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Bičevskis, Cienciala, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Reklama

Související témata: