Hlavní obsah

Šílená chyba gólmana v Lize mistrů baví fotbalový svět!

To snad ne! Za takovou chybu by se musel červenat i v utkání okresního přeboru. A tohle byl zápas Ligy mistrů! Gólman Ajaxu Andre Onana udělal nevídanou hrubku, když v úterním utkání slavné milionářské soutěže nechytil jednoduchý centr a daroval Liverpoolu vítězný gól. Experti kroutí hlavou, fanoušci Ajaxu zuří, ti z Liverpoolu slaví. Jinak se videem baví celý fotbalový svět. „Tohle už nebude chtít nikdy vidět," okomentoval hrubku jeden z anglických serverů. Pokud se ale Onana podívá na internet, nejspíš pohledu na svůj přehmat neujde.

Sestřih utkání fotbalové Ligy mistrů Liverpool - AjaxVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Pozice brankáře měla být v úterním utkání velkou výhodou pro Ajax. V barvách Liverpoolu musel totiž do zápasu s nizozemským rivalem mladý Ir Caoimhin Kelleher. Ten dostal od manažera Kloppa šanci i přesto, že v sobotu inkasoval v dresu liverpoolské třiadvacítky potupných sedm gólů od Manchesteru City. Tenhle risk ale německému manažerovi vyšel. Kelleher tým několika skvělými zákroky podržel.

V brance Ajaxu měl zářit zkušený Andre Onana. Jenže právě on se na téhle úrovni nevídaným kiksem podepsal pod vítěznou trefu Reds. Gólman totiž prostě nereagoval na centrovaný míč, možná si myslel, že prostě odletí do zámezí a on bude vykopávat od branky. Zle se ale spletl. Mladíček Curtis Jones situaci nevypustil a odměnou mu byl senzační gól. Onana jen nevěřícně zíral, jak si zavařil.

„Je to jedno z největších vítězství v Lize mistrů, jaké jsem s Liverpoolem zažil. Byl to moc těžký zápas a my jsme ho dokázali vyhrát i bez diváků," pochvaloval si německý kouč Reds, který hned po závěrečném hvizdu spěchal poděkovat mladému brankáři za výkon.

„Bylo to úžasné. Na začátku se mi povedlo pár zákroků a uklidnil jsem se. Jsem šťastný, že jsme vyhráli. A že jsem udržel nulu? Od toho tam jsem, abych něco chytil," smál se mladý brankář. Zdůraznil, že mu spoluhráči hodně pomohli, nicméně podle expertů podal fantastický výkon.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: