Hlavní obsah

Sparta vyráží do Francie i s uzdraveným mladým žolíkem

Aktualizováno

Potřebují bodovat, aby až do posledního kola ve skupině mohli hrát o postup. Fotbalisté pražské Sparty odlétají k pohárovému duelu do Lille. Ve výpravě nechybí ani uzdravený Adam Karabec. Zdravotní potíže naopak do Francie nepustily Hancka, Kozáka, Polidara, Štetinu, Hložka a Sáčka, kteří budou v utkání 5. kola Evropské ligy chybět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Karabec ze Sparty opustil marodku.

Článek

Tak tedy sladká Francie. Jak sparťanům zachutná, ukáže čtvrteční duel s lídrem skupiny H. Lille má na kontě osm bodů, druhý AC Milán sedm a třetí Sparta šest.

Vzhledem k rozsáhlé marodce je pro trenéra Kotala návrat každého uschopněného hráče vítán. Adam Karabec zahrál velmi dobře v Glasgow, kde proti Celtiku jednou asistencí přispěl k Julišovu hattricku. Pak se ovšem zranil na srazu reprezentační jednadvacítky.

Sparta zakončí skupinu příští týden domácím duelem s AC Milán. Pokud vyjde v Lille naprázdno, může ji porážka již kolo před koncem připravit o naději na postup. Před sebou má navíc i nedělní derby se Slavií.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Filip Souček ze Sparty a Robert Jukl z Teplic.

"Čeká nás další náročné utkání, ale hlavní je, že v tuhle chvíli máme postup ve svých rukou. Je dobře, že jsme se do takové pozice dostali a není důvod se předem něčeho bát. Rozhodně můžeme zápas zvládnout a udělat další důležitý krok k postupu," říká klubové televizi další mladík Filip Souček, který se v neděli v Teplicích podruhé představil v základní sestavě.

Ještě na jaře hrál s Opavou o ligovou záchranu. Duely v pohárové Evropě jsou pro něj velkým zážitkem.

"Pro mě ohromná věc, moc se těším. Jsem strašně zvědavý, jak zápas bude vypadat a jak ho zvládneme. Byl jsem rád, že jsem v Teplicích dostal od trenéra příležitost si zahrát. Bylo to po delší době, zvládl jsem celý zápas. Takže vše v pořádku," kvituje Souček.

Reklama

Související témata: