Hlavní obsah

Obrat v Pardubicích, Kousal se vrací do týmu! Nespáchal trestný čin, píše šéf Dynama

Hokejista Robert Kousal se vrací do týmu extraligových Pardubic. Třicetiletý útočník byl 10. listopadu za volantem zastaven policií, krevní rozbor následně ukázal, že má v krvi THC. Dynamo jej následně vyřadilo z týmu. „Orientační výsledky nasvědčují, že nespáchal trestný čin, ale přestupek. Ctíme presumpci neviny do rozhodnutí,“ uvedl ve středu na svém Twitteru majitel Dynama Petr Dědek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Kousal (vpravo) se vrací do týmu Pardubic.

Článek

„Dosud nebylo ukončeno správní řízení, ale policejní výsledky jednoznačně vyloučily u Roberta přítomnost kokainu. Tyto prvotní orientační výsledky nenasvědčují tomu, že by Robert spáchal trestný čin ale přestupek," prohlásil sportovní ředitel Dynama a člen představenstva klubu Dušan Salfický.

Kousal byl 10. listopadu zastaven při jízdě autem policií a kontrola na omamné látky prokázala pozitivní orientační test na kokain. Pardubice účastníka MS 2016 do vydání oficiálního vyjádření Policie ČR vyřadily z týmu.

Krevní rozbor následně po více než dvou týdnech u vyškovského rodáka pozitivní výsledek orientačního testu na kokain nepotvrdil, vyšel však pozitivně na látku THC, což mohlo ukazovat na užití marihuany.

Majitel pardubického klubu Dědek krátce po Kousalově pozitivním orientačním testu na kokain avizoval, že pokud se přítomnost drog v krvi hráče potvrdí, Dynamo s ním okamžitě ukončí spolupráci. Později ale svá slova korigoval, že bude záležet na množství THC v Kousalově krvi.

Nyní se však Kousal vrací do týmu. „Jako klub ctíme presumpci neviny do konečného rozhodnutí. Počkáme na výsledky znaleckého posudku a na jeho základě vydáme finální stanovisko k celé kauze," vysvětluje Salfický.

Podle Pardubic může trvat další dva týdny, než dojde k předání konečného rozhodnutí o přestupku.

„Orientační výsledky nasvědčují, že nespáchal trestný čin, ale přestupek. Ctíme presumpci neviny do rozhodnutí. Nebudeme dál čekat, protože vzhledem k okolnostem případu je závažnost přestupku nejasná. Je na trenérech, kdy ho nasadí do zápasu," napsal Dědek na svém Twitteru.

Teoreticky by se tak Kousal mohl v sestavě Dynama objevit už v pátek na ledě Vítkovic. V probíhající sezoně dosud odehrál šest zápasů, v nichž si připsal gól a asistenci.

Reklama

Související témata: