Hlavní obsah

Slavia se chce s účinkováním v Evropské lize rozloučit doma výhrou. Samozřejmě jen pro letošek

Praha

Pekelná kombinace. Pro Spartu, pro Slavii zrovna tak. Ve čtvrtek předposlední zápasy v základní skupině Evropské fotbalové ligy, v neděli pražské derby na Letné, za týden pak loučení s pohárovou Evropou. Fotbalisté českého mistra jsou přesvědčeni, že samozřejmě jen pro letošek, protože mají nakročeno k tomu, aby se na jaře na scénu Evropské ligy vrátili. K jistotě jim stačí uhrát ve čtvrtečním večerním duelu s izraelským Hapoelem Beer Ševa alespoň nerozhodný výsledek a jejich účinkování bude pokračovat.

Dostane trenér Slavie Jindřich Trpišovský za předzápasovou tiskovku pokutu? Co se stalo? Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

„Jenže my nejsme zvyklí hrát na remízu," namítal slávistický kouč Jindřich Trpišovský před středečním předzápasovým tréninkem,

„Rozhodně nekalkulujeme, že nám bod postačí. Chceme soupeři vrátit porážku z prvního utkání v Izraeli a za tím si půjdeme," narážel Jan Kuchta na jedinou prohru, kterou Slavia zatím v základní skupině utrpěla.

Chceme Beer Ševě vrátit porážku z Izraele. Tvrdě si za tím půjdeme, slibuje Jan KuchtaVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Po ní už přišly samé výhry. Nejdřív nad bundesligovým Leverkusenem, poté vítězství doma i venku nad francouzským Nice. I proto je český mistr dvě kola před koncem skupiny v komfortní situaci a bod z konfrontace s Beer Ševou mu k postupu postačí.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Elton Acolatse z Beer Ševy střílí na bránu Leverkusenu.

A ani náročný program a pekelný sled zápasů během následujících dnů nic neubírá na komfortu, který Slavia pociťuje.

„Jsme výborně trénovaní," je Kuchta přesvědčen, že jeho tým duely s Beer Ševou, Spartou a poté i příští týden s Leverkusenem zvládne.

„Naše hra není dokonalá, ale bojovností, entusiasmem a nasazením navazují současní hráči na to, co ve Slavii odvedli kluci ve dvou předchozích sezonách. Proto jsme i po obrovské obměně, kterou náš kádr prodělal, v konfrontaci s takovými soupeři, jakými je Leverkusen či Nice, konkurenceschopní a dvě kola před koncem skupiny máme šanci na postup. A přitom se základní sestavou se spoustou dvacetiletých fotbalistů, pro které jde navíc o první sezonu ve Slavii i na mezinárodní scéně," připomínal trenér Trpišovský právě Kuchtu, ale i Zimu, Oscara a spol.

„Z toho mám velkou radost," přiznával před čtvrtečním duelem s Beer Ševou, od které očekává obdobný herní projev jako v prvním vzájemném střetnutí v Izraeli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté Jan Kuchta a Abdallah Sima dávají v Evropské lize důležité góly. Na snímku oslavují trefu na 3:1 během utkání základní skupiny s Nice v Edenu.

„Hrála stejně v Nice i Leverkusenu, hraje tak i v izraelské lize. V zataženém bloku a s rychlými protiútoky. Proto se musíme držet toho, na co jsme zvyklí. Vyrukovat s naším aktivním fotbalem, ohrožovat bránu, protože čím více gólů dáme, tím to bude pro soupeře těžší," netajil Trpišovský, že se doma a před povolenými šesti sty diváky z řad VIP sponzorů a hostů chce s Evropskou ligou rozloučit výhrou.

Tedy, rozloučit se s ní samozřejmě jen pro letošek...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama