Hlavní obsah

Šetřit se na derby? Kdepak, jaro v Evropě nás zajímá, zdůrazňuje Kotal

Dva zápasy během čtyř dnů, v nichž půjde o všechno. Ve čtvrtek v Lille o postup ze skupiny Evropské ligy, v neděli doma na Letné proti Slavii o vedení v tabulce. Program fotbalistů pražské Sparty až do Vánoc je ovšem tak nabitý, že na jakoukoliv kategorizaci nemají kdy. Pokud zvládnou duel ve Francii, budou hned čtyři dny po derby hrát o postup s AC Milán... „Až po Lille se můžeme koukat, co bude dál,“ zdůraznil reprezentant David Pavelka před středečním tréninkem ve Francii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jonathan David z Lille a Ladislav Krejčí ze Sparty během utkání v základní skupině Evropské ligy.

Článek

Rozložit během čtyř dnů síly na co nejvíc hráčů? Hezký nápad. Vzhledem k marodce však Sparta aktuálně až tolik možností nemá. Ale hlavně, ani jeden ze dvou duelů v týdnu si nemůže dovolit odsunout na druhou kolej.

„Nedíváme se na zápas s Lille tak, že nás po něm čeká derby... Řešíme vždy nejbližší utkání. Doma zůstali někteří hráči, kteří se doléčují. Uvidíme, jestli na neděli budou," poukazuje trenér Václav Kotal, že ve Francii nejsou Hancko, Kozák, Polidar, Sáček a dlouhodobě zranění Štetina s Hložkem.

„Jdeme krok po kroku, teď nás čeká stejně důležitý zápas jako derby. Hraje se o postup do jarní části Evropské ligy, což by nás určitě zajímalo. Prioritou je teď Lille," dodává kouč.

Čelůstka vysvobodí Pavelku?

Hráči mluví stejně. „Oba nejbližší zápasy jsou pro nás nesmírně důležité. Nemá smysl je dělit. Čtvrteční je pro postup v Evropské lize klíčový. Až po něm se můžeme koukat, co bude dál," ujišťuje záložník David Pavelka, který po návratu z Turecka zatím kvůli nouzi o stopery častěji zaskakuje v obraně.

Nejspíš se může vrátit na své místo. V neděli v Teplicích už hrál uzdravený Čelůstka, do Francie odletěl po zranění také mladý Karabec. Čeká se ovšem i na zdravotní stav některých dalších.

„Jsme rádi, že se nám aspoň Ondra vrátil. U dalších hráčů po zranění je problém. Byli dlouho bez tréninku a neměli žádný prostor k rozehrání. Uvidíme, jaký dostanou prostor. Věříme, že budeme úspěšní," říká Kotal.

Reklama

Související témata: