Hlavní obsah

Chabarovsk - Spartak 6:2Chabarovsku pomohly v KHL k výhře góly Jordána a Hynka Zohorny

Aktualizováno

Dva české góly pomohly hokejistům Chabarovsku v utkání KHL k domácí výhře 6:2 nad Spartakem Moskva. Skórovali Michal Jordán a Hynek Zohorna, kterému přihrál bratr Tomáš. K výhře Čeljabinsku 4:3 na ledě Dinama Riga přispěl gólem Lukáš Sedlák, dvě asistence si připsal Tomáš Hyka a jednu gólman Roman Will.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Michal Jordán.

Článek

Do branky Amuru se postavil Marek Langhamer, který zneškodnil 35 střel Moskvanů. Ti v Chabarovsku dokázali zvítězit naposledy před pěti lety. Oba soupeři nastoupili k zápasu po dvou předchozích porážkách, Chabarovsk ale další nezdar nepřipustil. Jordán ho čtvrtým gólem v sezoně dostal v druhé třetině do vedení 2:1, Hynek Zohorna pak v závěru přidal pátou branku domácího celku. Sám se trefil popáté v ročníku a srovnal krok s bratrem.

Sedlák skóroval ve třetím utkání za sebou a poosmé v sezoně. V lotyšské metropoli po Hykově asistenci otevřel skóre už v 56. sekundě. Druhý nejproduktivnější Čech v soutěži Hyka se pak podílel i na druhém gólu a Will byl se svojí premiérovou asistencí v KHL ještě stále v první třetině v přesilovce na začátku akce, po níž Traktor vedl už 3:0. Hosté se na ledě nejslabšího týmu soutěže nakonec o výhru strachovali, ale po předchozích dvou porážkách se tentokrát vítězství dočkali.

Výsledky KHL
Chabarovsk - Spartak Moskva 6:2 (za domácí Jordán a H. Zohorna 1+0, T. Zohorna 0+1)
Novosibirsk - HK Soči 2:1 v prodl.
Dinamo Riga - Čeljabinsk 3:4 (za hosty Sedlák 1+0, Hyka 0+2, Will 0+1)
Jekatěrinburg - Dynamo Moskva 2:7 (za hosty Jaškin 1+1)
Magnitogorsk - Petrohrad 2:1
CSKA Moskva - Dinamo Minsk 2:4
Nižněkamsk - Kazaň 1:6
Viťaz Podolsk - Nižnij Novgorod 2:3

Reklama