Hlavní obsah

Gent - Liberec 1:2Liberec zmrazil sebevědomý Gent i na jeho hřišti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Mara 0 : 1
55. Kačaraba 0 : 2
59. Jaremčuk 1 : 2
Záznam online reportáže

Liberec bude Gent strašit nejspíš hodně dlouho. Sebevědomý belgický tým Severočechy podceňoval, jenže Slovan ho po výhře 2:1 obral i podruhé o všechny body a ve skupině L skončí před ním na třetím místě. Modrobílí jsou však i přes cenný triumf ze hry o postup do jarní fáze, neboť Bělehrad doma získal potřebný bod s Hoffenheimem za bezbrankovou remízu.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Liberečtí hráči oslavují gól v Gentu.

Článek
Fotogalerie

Už před prvním zápasem belgický kouč Wim de Decker sebevědomě prohlašoval, že si na sever Čech přijel pro jasné tři body, ovšem padl 0:1. V odvetě chtěl bolavou prohru proti podceňovanému soupeři zaplašit a zvednout se z výsledkové i herní krize. A zase prohrál, tentokrát 1:2.

Odvetu v Belgii pískala v případě českého týmu poprvé v historii evropských pohárů žena-Ukrajinka Kateryna Monzulová, jinak však duel věrně kopíroval první vzájemný souboj. Gent nejprve spálil několik velkých šancí, aby po půlhodině hry inkasoval.

Foto: Johanna Geron, Reuters

Rozhodčí Kateryna Monzulová se svými asistentkami před zápasem Liberce v Gentu.

Už v 6. minutě podnikl Jaremčuk s Bukarim bleskový kontr do otevřené liberecké obrany, ale skvělý Nguyen situaci výborně přečetl, dobře vyběhl a Bukari ho propálit nedokázal. Ve 21. minutě se pak Bukari prosmýkl přes Jugase a sám před Nguyenem mířil na vzdálenější tyč, gólman Slovanu míč reflexivně nohou srazil na roh.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Liberec gólman Filip Nguyen zasahuje během utkání v Gentu.

Před šesti týdny tým Pavla Hoftycha udeřil ve 29. minutě, tentokrát o tři minuty později po krásně provedeném kontru po ose Mara-Beran-Pešek. Mara si nejprve narazil s Beranem, vysunul Peška, který mu míč vrátil do šestnáctky a střelou z patnácti metrů s pomocí teče Mohamaddího guinejský záložník otevřel skóre. Hřiště v Gentu zkrápěl hustý déšť, tohle však byla pro domácí mnohem studenější sprcha.

Hned po pauze sice mohl vyrovnat Jaremčuk, střela šla vedle tyče. V 53. minutě pak málem zvýšil Júsuf Hilál, jeho bomba z přímého volného kopu ovšem mířila jen do středu branky a gólman Bolat ji vyrazil. Severočeši se však prosadili hned z následující standardní situace v 55. minutě. Pešek centroval, Mosquera hlavičkoval a vyražený míč do branky dopravil Júsuf.

Domácí sice ještě dokázali snížit Jaremčukem, ale vyrovnat nedokázali. Šance měl i český tým, Júsuf trefil v 60. minutě tyč, deset minut před koncem běžel sám na gólmana, ale tutovku spálil. Přesto hosté po nervózním závěru plným šarvátek slavili.

Utkání 5. kola základní skupiny L fotbalové Evropské ligy:
KAA Gent - Slovan Liberec 1:2 (0:1)
Branky: 59. Jaremčuk - 32. Mara, 55. Kačaraba. Rozhodčí: Monzulová - Ardaševová, Strilecká (všechny Ukr.). ŽK: Mohammadí, Kums, Hanche-Olsen, Bukari, Jaremčuk - Mara, Matoušek, Sadílek, Rabušic. Bez diváků.
Gent: Bolat - Hanche-Olsen, Arslanagic, Fortuna - Castro-Montes (57. Kleindienst), Dorsch, Owusu (62. Bezus), Kums, Mohammadí - Bukari - Jaremčuk. Trenér: De Decker.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Jugas, Mikula - Sadílek - Pešek (74. Matoušek), Mara, Beran (67. Hromada), Mosquera - Hilál (85. Rabušic). Trenér: Hoftych.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: