Hlavní obsah

Plzeň - Karviná 0:1Papadopulos zmrazil Plzeň! Karviná veze z Doosan Arény senzační výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Papadopulos 0 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Třetí ztráta v řadě. Fotbalová Plzeň se trápí. Po porážce ve Zlíně a bezbrankové remíze na půdě Českých Budějovic padla v sobotním duelu 10. kola první ligy doma s Karvinou 0:1 po gólu Papadopulose. Viktoria navíc už třetí utkání v řadě nedala gól, celkem se netrefila už 315 minut. Pokud vedoucí Slavia vyhraje nedělní derby se Spartou, bude na ni Plzeň ztrácet už devět bodů. Každopádně pozice trenéra Adriana Guľy je ohrožená...

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Michal Papadopulos z Karviné a Lukáš Hejda z Plzně.

Článek

S Plzní dva předchozí nepovedené zápasy zamávaly víc, než si sama dokázala připustit. První poločas byla mnohem nebezpečnější Karviná. Po zaváhání domácí obrany se hnal na plzeňskou branku Ostrák, individuální průnik ale nedokázal dotáhnout. Potom do šestnáctky Viktorie vnikl Bartošák, Hruška jeho ránu kryl. Stejně i pokus někdejšího viktoriána Herce.

V závěru první půle ale už hosté udeřili. Na Bartošákův rohový kop si na malém vápně naskočil volný Papadopulos a hlavičkou na vzdálenější tyč nedal Hruškovi šanci. To už hráli Západočeši bez záložníka Kopice, který se nepříjemně zranil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Karviné se radují z gólu.

Kouč Guľa o přestávce stáhl Řezníka, ve snaze zvrátit vývoj zápasu poslal do hry druhého útočníka Beauguela. Právě vytáhlý Francouz v 54. minutě hlavou trefil břevno. Beauguel byl při chuti, krátce poté zakončoval po centru Kovaříka těsně vedle.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

V souboji o míč (zleva) Jan Kovařík z Plzně a Tomáš Ostrák z Karviné.

Plzeň začala mít herně navrch, do pokutového území Karviné létal jeden centr za druhým. Efektivita ale byla nulová. Zvýšit naopak mohl Ostrák, jeho střelu na zadní tyč ale Hruška zlikvidoval.

Necelou minutu po svém příchodu na hřiště pak rozvlnil domácí síť Guba, kvůli těsnému ofsajdu ale gól neplatil. Karviná toho ale litovat nemusela, senzační vítězství udržela. Viktorii připravila vůbec první domácí porážku pod trenérem Gulou.

10. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - MFK Karviná 0:1 (0:1)
Branka: 38. Papadopulos. Rozhodčí: Hocek - Melichar, Vlček - Ginzel (video). ŽK: Pernica - Guba, Jarábek (trenér). Bez diváků.
Plzeň: Hruška - Řezník (46. Beauguel), Hejda, Pernica, Limberský - Bucha, Kalvach (89. Káčer), Čermák (89. Hořava) - Kopic (31. Ba Loua), Ondrášek, Kovařík (75. Alvir). Trenér: Guľa.
Karviná: Bolek - Santos, Dramé, Šindelář, Ndefe - Mangabeira - Herc (66. Janečka), Ostrák (77. Smrž), Qose (83. Čmelík), Bartošák (77. Guba) - Papadopulos (66. Haša). Trenér: Jarábek.

Reklama

Související témata: