Hlavní obsah

Slavia hraje o první místo, Sparta a Liberec se loučí. Favoritem není ani jeden

Praha

České fotbalové zástupce čekají poslední zápasy ve skupinách Evropské ligy. Slavia se utká o první místo s Leverkusenem, který doposud v sezoně prohrál jediný zápas - v Edenu. Sešívaní do zápasu vstoupí s kurzem 5,3:1, za favorita považují bookmakeři domácí. Sparta má šanci rozloučit se více než důstojně, na Letnou přijede slavný AC Milán. Nevyrovnané výsledky Letenských však sráží jejich vyhlídky na vítězství (5,5:1). Vrátit prohru CZ Bělehrad chce Liberec, který doma rozhodně není bez šance (2,89:1).

Sparta chce AC Milán znepříjemnit cestu za vítězstvím ve skupině Video: Sport.cz, AC Sparta Praha

 
Článek

Slavii čeká domácí Leverkusen, který má znamenitou formu. V domácí lize ještě neprohrál a na vedoucí Bayern ztrácí jediný bod. Leverkusen a potažmo Patrik Schick bude chtít Pražanům vrátit svou jedinou dosavadní porážku a tento fakt vnímají i sázkaři. Na výhru domácích jde 70 % vkladů, na remízu 10 % a na výhru Slavie 20 % sázek.

Sešívaní mají postup jistý, čeká je přímá bitva o první místo v tabulce. „Nohy slávistům rozhodně půjdou, zažívají opět skvělé časy. Pro mnohé to bude životní zápas, možnost ukázat se proti druhému mužstvu bundesligy. Slavia má sebevědomí a Simu. Klidně bych si vsadil za kurz 3,8:1, že Sima dá minimálně gól v zápase, při jeho nováčkovském štěstí a talentu není nic nemožné," usmívá se Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Trenér Trpišovský má solidně rozdané karty, v rukou drží minimálně dvě esa. Jedním je jistota, že k prvnímu místu Slavii stačí remíza, druhým pak excelentní forma mladíka Abdallaha Simy. Pro slávistickou družinu je jistě motivací i odměna za první místo ve skupině, která činí milion eur, což je dvakrát víc než za druhé," připomíná Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Německý tým je v útočné fázi velmi kvalitní, ve skupině nastřílel 17 branek za 5 odehraných utkání. Na druhou stranu obrana se nezdá být nejpevnější. Bayer inkasoval ve čtyřech z pěti odehraných zápasů ve skupině," poznamenává Markéta Světlíková, mluvčí Chance. U její kanceláře se poměrně dost sází, že padnou alespoň 2 góly (kurz 1,19) a také, že dá v zápasu každý tým 1 a více gólů (1,54).

Spartu sráží nevyrovnanost

Na San Siru si AC Milán uhrál proti Spartě výhru 3:0 a ani se příliš nezapotil. Do Prahy si podle předpokladů přijel pro další tři body, které potřebuje k prvnímu místu ve skupině. Výhra Italů se sází v poměru 1,58:1, remíza má kurz 4,4:1. Plný bodový export čeká i 96 % sázkařů.

Sparta přišla o postupový náboj už v Lille, ale tím spíš bude chtít slavné Italy porazit. „Italský velkoklub zřejmě nenasadí nejsilnější sestavu a také česká zima bude hrát se Spartou. Musí se ovšem probrat z letargie a zabržděných výkonů proti top soupeřům. Jinak nemá ani proti béčku Milána nárok," tuší Urbanec. Kurzy se ale spíš přiklánějí k tomu, že Sparta z nevýrazných výkonů nevystoupí.

Tři týdny byl kvůli covidu mimo hru, teď je Michal Sáček připraven nastoupit proti AC MilánVideo: Sport.cz, AC Sparta Praha

„Spartu sráží její nevyrovnanost a nepředvídatelnost. Ani sám trenér Kotal zřejmě netuší, co mu jeho tým na hřišti připraví za podívanou. Poslední porážka v derby ukázala, že hráči opakují stále stejné taktické a poziční chyby. Když se ale sejdou okolnosti, tak Sparta dokáže zabrat a překvapit svou přímočarostí. Ani to ale na AC Milán stačit nebude," zmiňuje Hanák.

„Lidé také tipují, že uvidíme alespoň dva góly s kurzem 1,20 nebo sázejí na výhru Italů v handicapu -1.0 (2,02)," říká Světlíková.

AC Milán je vedoucí celek italské Serie A. Ve skupině ztrácí bod na Lille, které v posledním kole hraje v Celtic Parku.

Slovan favorita potrápí

Liberec se doma utká s CZ Bělehrad, který má postup do další fáze jistý, hosté tak mají možnost některé opory šetřit. Domácí každopádně mají Srbům co vracet za potupnou prohru 5:1 z prvního střetnutí. Kurzově je utkání relativně vyrovnané, sázkaři ale i tak věří CZ, na jejíž výhru jde 60 % vkladů, na remízu a výhru Slovanu vychází shodně po 20 %.

„Doufám a věřím, že se Slovan už nenechá od hráčů Crvena zvezdy rozebrat a na severu Čech mezi sněhovými vločkami srbský klub potrápí a získá pro český koeficient důležité tři body," dodává Urbanec.

„Liberec se z posledních 10 zápasů dokázal hned v osmi střelecky prosadit. O jeho ofenzivních kvalitách se mohl v předposledním zápase přesvědčit i belgický Gent, který na domácí půdě prohrál 1:2. Liberec ale musí zapracovat na defenzivě. Po pěti odehraných zápasech Evropské ligy inkasoval již 13 gólů," varuje Světlíková.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen