Hlavní obsah

Děsně slabá Slavia. Tohle nebyl boj o první místo, kritizuje německý tisk

Bez námahy dosáhli fotbalisté Leverkusenu podle německého tisku na vítězství ve skupině Evropské ligy poté, co ve čtvrtek deklasovali doma Slavii 4:0. Místo přímého souboje o prvenství v tabulce šlo prý spíše o procházku.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Patrik Schick z Leverkusenu se v pádu pokouší zakončit proti Slavii.

Článek

"Ve čtvrtek večer v BayAreně to nebyla bitva o první místo ve skupině. To by musel o vítězství usilovat dva týmy. Leverkusen si spíš došel pro výhru 4:0 nad chvílemi děsně slabou Slavií a zajistil si dobrou výchozí pozici pro losování další fáze Evropské ligy a také bonus ve výši jednoho milionu eur," napsal list Kölner Stadt-Anzeiger.

Ocenil úspěšný podzim hráčů Bayeru, kterým patří druhé místo v německé lize o bod za Bayernem Mnichov. "Bylo to jejich dvanácté vítězství v sedmnáctém soutěžním utkání, čtyřikrát remizovali a utrpěli pouze jednu porážkou - v Praze, kde hráli v deseti."

Bild oslavuje autora dvou branek Leona Baileyho a vyzdvihl produktivitu Leverkusenu v základní skupině. "Baileyho show a střelecký rekord. Bang! Bang! Bang! Bang! Bayer vyhrál proti Slavii rozhodující zápas o první místo ve skupině 4:0, v základní části dal 21 branek, což žádný německý tým v této soutěži ještě nedokázal," uvedl německý list. Leverkusen zaostal o jediný gól za rekordem Neapole.

"Jamajčan se blýskl dvěma góly. Na první mu přihrál Karim Bellarabi, druhý dal Bailey poté, co Patrik Schick trefil hlavičkou jen tyč," zrekapituloval Bild.

Reklama

Související témata: