Hlavní obsah

Ostrava - Bohemians 1905 1:0Baník prodloužil vítěznou šňůru. Klokani dohrávali v deseti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Jánoš 1 : 0
Záznam online reportáže

Ostrava
Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava v předehrávce 11. kola první Fortuna ligy udolali Bohemians 1905 nejtěsnějším rozdílem 1:0 a připsali si třetí výhru za sebou. Naopak Pražané, které i kvůli koronaviru trápí rozsáhlá marodka, v nejvyšší soutěži už čtyřikrát za sebou nezvítězili. Vítězný gól vstřelil ve 23. minutě Adam Jánoš, hosté dohrávali od 47. minuty v deseti bez vyloučeného Tomáše Necida. Baník porazil Klokany už pošesté za sebou, přičemž pětkrát udržel nulu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

V souboji (zleva) Lukáš Hůlka z Bohemians a Tomáš Zajíc z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Baník se na domácím hřišti představil po devíti týdnech a měl lepší vstup do utkání, po utrápené výhře v Opavě procitl i herně. Proti Pražanům v úvodní dvacetiminutovce sice ostřeloval brankáře Le Gianga zásluhou Jánoše pouze ze střední vzdálenosti, ale pak domácím bezvadně vyšla kombinace na jeden dotek a po Zajícově přiťuknutí do třetice Jánoš ve 23. minutě uspěl technickou střelou šajtlí ke vzdálenější tyči.

Ostravskou radost nejprve zchladil zvednutý praporek asistenta rozhodčího, hlavní arbitr Denev se ale vydal situaci přezkoumat k videu a vzápětí Jánošův gól uznal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Josef Jindřišek z Bohemians a Roman Potočný z Ostravy.

Domácí byli po celý první poločas lepší. Vedení mohl pojistit ve 28. minutě Zajíc, ale jeho hlavičku za překonaným Le Giangem z prázdné branky odvrátil Necid.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Petr Hronek z Bohemians, Patrizio Stronati z Ostravy a trenér Baníku Luboš Kozel.

Hosté toho na útočné polovině moc neukázali a byli spíše nuceni se bránit. Až na dvě nebezpečné situace po rohových kopech Laštůvka nemusel řešit žádnou obtížnou situaci. Trenér Klusáček se proto poněkud netradičně už tři minuty před půlí pokusil probudit svůj tým dvěma střídáními najednou.

Jenže hned po obrátce bylo všechno jinak. Necid si po žluté kartě z nastavení první půle hned v úvodu té druhé pomohl ve výskoku v souboji s Tetourem loktem, během dvou minut hry dostal druhou kartu a ve 47. minutě zamířil předčasně do sprch.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Tomáš Zajíc z Ostravy a Lukáš Hůlka z Bohemians.

Ostrava v přesilovce stále měla více ze hry a druhý gól mohl přidat v 58. minutě De Azevedo, ale ve skluzu po Zajícově sklepnutí zblízka těsně netrefil síť. Bohemians mohli v oslabení soupeře překvapit v 62. minutě, Osmančík se uvolnil ve vápně, ale Laštůvku neprostřelil.

Baník se s blížícím se závěrem začal strachovat o výsledek, jelikož druhou branku nepřidal z brejku ani De Azevedo. Jeho bombu vytlačil nad Le Giang.  Hosté byli v závěru i v deseti iniciativnější a tlačili se dopředu. Poslední minuty se dohrávaly v husté mlze.

11. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 23. Jánoš. Rozhodčí: Denev - Hájek, Matoušek. ŽK: Svozil, Potočný - Necid, Köstl. ČK: 47. Necid. Bez diváků.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Svozil, Stronati, Fleišman - Jánoš, Tetour (84. Jirásek) - De Azevedo (84. Buchta), Mena (76. Kuzmanovič), Potočný (84. Azackij) - Zajíc (64. Tijani). Trenér: Kozel.
Bohemians: Le Giang - Schumacher (81. Keita), Köstl, Hůlka, Vondra - Vaníček (72. Vacek), Ljovin, Květ (42. Novák), Jindřišek (72. Bederka), Hronek (42. Osmančík) - Necid. Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice