Hlavní obsah

Slovácko - Sparta 1:2Stoper z nouze Pavelka zachránil favorita jako střelec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Jurečka 1 : 0
16. Juliš 1 : 1
84. Pavelka 1 : 2
Záznam online reportáže

Tři dny po porážce s AC Milán vybojovali cenné tři body. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 11. kola Fortuna ligy zvítězili na Slovácku 2:1. Vrátili se tak na druhou příčku tabulky před Jablonec, na vedoucí Slavii ztrácejí dva body. Sešívaní mají duel s Libercem k dobru. Domácí po Jurečkově trefě vedli, svým osmým podzimním gólem vyrovnal aktuálně nejlepší ligový střelec Juliš. Skóre pak v závěru otočil zkušený Pavelka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ladislav Krejčí ml. ze Sparty (vpravo) se snaží zastavit Petra Reinberka ze Slovácka.

Článek

Čtvrteční duel s AC Milán si zahráli mladíci. V lize už se sparťanský kouč Kotal vrátil ke zkušeným, v porovnání s derby v minulém kole byli v základní jedenáctce noví jen Souček a Karlsson. Plechatého vyřadilo zlomené žebro. Domácím citelně chyběl vykartovaný Daníček.

Letenští museli být ostražití, Sparta zvítězila na hřišti Slovácka v jediném z posledních pěti ligových zápasů.

Pražané se chopili aktivity, hned z první šance zápasu ovšem inkasovali. Kohút načechral míč do šestnáctky, zkušený exsparťan Kadlec slavící v den utkání 36. narozeniny nasměroval míč před branku a tam Jurečka snadno vstřelil svůj první gól za Slovácko.

Domácí však vedli pouhé dvě minuty. Sparta vyrovnala takřka identickou akcí. Krejčí mladší pasem z půlky hřiště uvolnil do křídla svého jmenovce, Krejčí starší naservíroval míč před odkrytou branku Julišovi a nejlepší podzimní střelec nemohl minout. Jeho trefa nejdřív kvůli ofsajdu neplatila, sudí Orel u videa však po přezkumu doporučil hlavnímu Machálkovi osmý Julišův gól v ligové sezoně uznat.

Po další kolmé akci mohli hosté i vést. Souček vybojoval na půlce hřiště míč a okamžitě ho předložil do běhu Karlssonovi. Švéd ovšem tutovku stejně jako v nastavení duelu s AC Milán nevyužil. Brankáři Bajzovi sice kličku udělal, před Kadlece už se však k zakončení ani přihrávce na volného Krejčího staršího nedostal.

Úvod druhé půle se favoritovi nepovedl, Kliment jen těsně minul branku. Domácí pak po hrubce inkasovali od Karlssona, tentokrát však VAR rozhodl v jejich prospěch a gól pro předchozí Součkův faul neplatil.

Švéda pak do další šance vyslal Dočkal, jenže Karlsson brankáře neprostřelil.

V 84. minutě Spartu spasil Pavelka. Stoper z nouze se vysunul do vápna soupeře a střelou k bližší tyči, o niž se balon otřel, otočil skóre. Pavelka dal svůj teprve druhý gól v rudém dresu, část kariéry strávil na hostování právě ve Slovácku...

První fotbalová liga - 11. kolo:
1. FC Slovácko - Sparta Praha 1:2 (1:1)
Branky: 14. Jurečka - 16. Juliš, 84. Pavelka. Rozhodčí: Machálek - Blažej, Hurych - Orel (video). ŽK: Kliment, Kalabiška - Karlsson, Juliš. Bez diváků.
Slovácko: Bajza - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Sadílek (89. Kubala) - Jurečka (81. D. Mareček), Kohút (73. Petržela), Navrátil (89. Hellebrand) - Kliment. Trenér: Svědík.
Sparta: Nita - Pavelka, Čelůstka, Hancko - Vindheim, Krejčí mladší, Dočkal, Souček (60. Sáček), Krejčí starší (90. Hanousek) - Karlsson (80. Plavšič), Juliš. Trenér: Kotal.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: