Hlavní obsah

Remízový zápas se Spartou rozhodly detaily, štve kouče Slovácka

Jen šest minut ho dělilo od toho, aby v neděli dovedl fotbalisty Slovácka v ligovém duelu se Spartou k cenné remíze. Favorit ale strhl v závěru zápasu vítězství na svoji stranu, a hradišťský kouč Martin Svědík netajil po domácí prohře 1:2 značné zklamání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík během utkání 15. kola s Bohemians Praha 1905.

Článek
Fotogalerie

Jak hodnotíte utkání?

Bylo vyrovnané. Chvílemi jsme byli dokonce lepší. Můžeme litovat, že jsme se z jednogólového vedení radovali jen několik minut. Hrubou chybou jsme bohužel nabídli Pražanům vyrovnání. Za stavu 1:1 měli blízko ke gólu Kliment i Kalabiška, ale ani jeden se ve vyložené šanci bohužel neprosadil. Ke konci neuzavřel střídající Mareček v naší šestnáctce dostatečně prostor, nechal udělat Pavelku kličku do středu hřiště a vystřelit. Dostali jsme z toho rozhodující gól. Remízové utkání, jemuž by více slušel nerozhodný výsledek, rozhodly detaily.

Co jste říkal na opětovnou riskantní kličku brankáře Bajzy, po níž skončil míč v síti, a od gólu vás zachránilo jen to, že sudí na videu viděli předchozí sparťanský faul?

Bylo to podobné jako v zápase s Opavou, v němž jsme dostali gól po jeho zbytečné chybě. Já mám k Bajzovi i další výhrady. Musíme si spolu promluvit.

Proč jste se tentokrát rozhodl postavit do základní jedenáctky Jurečku a Kohúta, kteří v ní v poslední době často nenastupovali?

Protože ligová utkání teď budou za sebou následovat v hodně rychlém sledu. Mým záměrem bylo rozložit síly na více hráčů.

Proto proti Spartě jen střídal zkušený záložník Petržela?

Přesně tak. Šetřil jsem ho.

Proč nebyl ani na lavičce urostlý útočník Cicilia?

Ze zdravotních důvodů. Je zraněný.

Padli jste po čtyřech ligových duelech v řadě. Náladu si budete asi chtít vylepšit ve středu v Brně, že?

Někteří další kluci mají menší šrámy, takže se budeme muset dát po nezdaru se Spartou především trochu dohromady. K zápasu se Zbrojovkou ale rozhodně pojedeme s cílem udělat maximum pro tříbodový zisk.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: