Hlavní obsah

Leicester s kanonýrem Vardym pro Trpišovského! Sešívaní se dočkali soupeře z Anglie

Aktualizováno

Ostrovní soupeři ho lákají, může tedy být spokojený. Kouč sešívaných Jindřich Trpišovský se dočkal. Fotbalisté pražské Slavie v únorovém úvodním vyřazovacím kole Evropské ligy narazí na Leicester. Rozhodl tak los v Nyonu, slávisté byli mezi nenasazenými týmy. Slavia boj o postup do osmifinále začne doma 18. února, odveta je na programu 25. února v Leicesteru. Finále EL se bude hrát v Gdaňsku.

Slávisté se těší na souboje s Vardym. Stopeři mají za úkol nahnat na své rychlosti 3 - 5 kmVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Jindřich Trpišovský si přál někoho z Ostrovů, nejlépe Glasgow Rangers.

Jeho chlapci pojedou do Anglie! Leicester City je mistr Premier League z roku 2016. Aktuálně je třetí v tabulce. Kanonýr Jamie Vardy už nasázel deset gólů a jediná trefa ho dělí od vedeni v tabulce střelců.

Los v Nyonu přidělil Slavii atraktivního, ale ne nepřekonatelného protivníka. V osudí se skrývali také giganti, kterým se sešívaní vyhnuli.

Lišky jsou ovšem ve formě, aktuálně ztrácejí jen dva body na vedoucí Tottenham. Z dvanácti utkání dokázali svěřenci Brendana Rodgerse vyhrát osmkrát.

Mezi největší hvězdy týmu patří dánský reprezentační brankář Kasper Schmeichel, syn slavného Petera Schmeichela, obránce Jonny Evans nebo již zmíněný útočník Jamie Vardy, nejlepší střelec minulého ročníku anglické ligy.

V Evropské lize ovládly Lišky skupinu před Bragou, Luhanskem a AEK Atény. S českými kluby dosud v pohárech Leicester nehrál.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského si play off Evropské ligy zahrají podruhé v historii. V sezoně 2018/19 došli až do čtvrtfinále, kde vypadli s anglickou Chelsea (0:1, 3:4).

„Do zápasu s Leicesterem půjdeme s tím, že budeme chtít postoupit. S ničím jiným by ani nemělo smysl hrát. Jít si to užít nemá cenu, my budeme chtít postoupit," ujišťuje pro klubový web reprezentant Lukáš Masopust.

Los 2. kola fotbalové Evropské ligy:
Slavia Praha - Leicester,
Wolfsberger - Tottenham,
Dynamo Kyjev - FC Bruggy (Krmenčík),
San Sebastian - Manchester United,
Benfica Lisabon - Arsenal,
Crvena zvezda Bělehrad - AC Milán,
Antverpy - Glasgow Rangers,
Salcburk - Villarreal,
Braga - AS Řím,
Krasnodar - Dinamo Záhřeb,
Young Boys Bern - Leverkusen (Schick),
Molde - Hoffenheim (Kadeřábek),
Granada - Neapol,
Maccabi Tel Aviv - Šachtar Doněck,
Lille - Ajax Amsterodam,
Olympiakos Pireus - PSV Eindhoven.
První zápasy 18. února, odvety 25. února
Vizitka anglického fotbalového klubu Leicester City:
Rok založení: 1884
Klubové barvy: modrá a bílá
Web: www.lcfc.com
Největší úspěchy: mistr ligy 2016, 3x vítěz Ligového poháru (1964, 1997, 2000)
Stadion: King Power (kapacita 32 261 diváků)
Trenér: Brendan Rodgers
Současné opory: Kasper Schmeichel, Youri Tielemans, James Maddison, Jamie Vardy
Zápasy proti českým (čs.) týmům v evropských pohárech: dosud nehrály
Ostatní: tradiční anglický klub, který před čtyřmi lety šokoval premiérovým titulem celý fotbalový svět; nejlepším ligovým výsledkem Leicesteru bylo do té doby druhé místo z roku 1929; o 79 let později se Lišky poprvé ve své více než stoleté historii octly mimo dvě nejvyšší soutěže a s jejich budoucností to vypadalo všelijak; v roce 2010 klub koupil thajský miliardář Vičaj Srivadtanaprapcha, po jeho předloňském úmrtí při nehodě vrtulníku jej v čele představenstva nahradil jeho syn Ajjavatt; do Premier League se Leicester vrátil po desetileté pauze v roce 2014 a po strastiplné sezoně v obnovené premiéře mezi elitou získal pod vedením italského trenéra Claudia Ranieriho senzační titul; v následujícím ročníku postoupil v Lize mistrů do čtvrtfinále, což je jeho pohárové maximum; od té doby v Evropě chyběl, v předchozí sezoně skončil v lize pátý; největší klubovou legendou je brankář Gordon Banks, v Leicesteru začínali hvězdnou kariéru Peter Shilton či Gary Lineker.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Postoupí Slavia přes Leicester do osmifinále Evropské ligy?
ano
48 %
ne
52 %
Celkem hlasovalo 14879 čtenářů.

Reklama

Související témata: