Hlavní obsah

Zásah před tréninkem! Brno mění kouče, nastupuje dosavadní asistent a bývalý reprezentant

Aktualizováno

Trenér Miloslav Machálek skončil u fotbalistů Zbrojovky Brno. Tým nováčka nejvyšší soutěže, kterému v tabulce patří předposlední místo, převezme dosavadní asistent Richard Dostálek, bývalý záložník, který se objevil i v české reprezentaci. Moravský celek o změně informoval na svých internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý trenér Zbrojovky Brno Miloslav Machálek během utkání 11. kola Fortuna ligy proti Pardubicím.

Článek
Fotogalerie

Machálek působil na lavičce Brna od loňského října a dovedl ho k postupu z druhé do první ligy. V dosavadních jedenácti kolech ale Zbrojovka získala jen šest bodů a vedení devětapadesátiletého trenéra kvůli špatným výsledkům odvolalo.

Místo něj se týmu už při středečním utkání se Slováckem ujme šestačtyřicetiletý Dostálek, který jako hlavní kouč krátce vedl Zbrojovku už před třemi lety. Tehdy nahradil Svatopluka Habance, na lavičce však vydržel jen pět zápasů.

.

„Na základě dosavadních výsledků jsme se rozhodli pro změnu na pozici hlavního trenéra. Chtěl bych poděkovat Milošovi za odvedenou práci, výrazně nám pomohl k návratu do nejvyšší soutěže," uvedl ke změně na klubovém webu sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

Tým byl s novinkou seznámen před dopoledním tréninkem. „Program je teď hodně nahuštěný, důležité bude zapracovat zejména na psychice hráčů. Abychom středeční utkání zvládli, musíme ze sebe každý dostat absolutní maximum," řekl nový kouč Dostálek. Zbytek realizačního týmu zůstává ve stávající podobě.

Machálek je třetím odvolaným trenérem v probíhající sezoně. Jako první k výměně sáhli v Teplicích, kde skončil Stanislav Hejkal a nahradil ho Radim Kučera. O druhou změnu se postarali v Mladé Boleslavi, která odvolala Jozefa Webera a na jeho místo přivedla bývalého kouče reprezentace Karla Jarolíma.

Reklama

Související témata: