Hlavní obsah

CAS ve čtvrtek zveřejní výsledek odvolání Ruska proti sankcím

Sportovní arbitrážní soud (CAS) zveřejní rozhodnutí o odvolání Ruska proti čtyřletému zákazu účasti na vrcholných akcích ve čtvrtek v 16:00 na svém webu. CAS případ projednával během čtyřdenního neveřejného slyšení na začátku listopadu a dnes oznámil termín vynesení verdiktu.

Foto: Sport.cz

Sportovní arbitrážní soud (CAS) zveřejní rozhodnutí o odvolání Ruska proti čtyřletému zákazu účasti na vrcholných akcích ve čtvrtek v 16:00 na svém webu.

Článek

Světová antidopingová agentura (WADA) potrestala Rusko loni 9. prosince za zmanipulování dat z moskevské laboratoře. Rozhodla, že příští čtyři roky nesmí země na olympijských a paralympijských hrách a světových šampionátech vystupovat pod svou vlajkou a se svou hymnou.

Na vrcholných akcích včetně LOH 2021 v Tokiu a ZOH 2022 v Pekingu by se mohli jako neutrální sportovci představit jen ti Rusové, kteří prokazatelně nemají se systematickým dopingem v zemi nic společného.

Rusko sankce, které zahrnují i zákaz pořádání vrcholných akcí, nepřijalo a odvolalo se. Trest z toho důvodu dosud nevstoupil v platnost. Není vyloučeno, že po čtvrtečním vynesení verdiktu bude následovat další odvolání, tentokrát ke švýcarskému nejvyššímu soudu.

Reklama

Související témata: