Hlavní obsah

Slavia - Bohemians 1905 2:1Tři body zůstaly ve vršovickém derby v Edenu, Slavia se na ně ale hodně nadřela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Sima 1 : 0
66. Provod 2 : 0
68. Hronek 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Mistrovská Slavia se ve vršovickém derby, které bylo epilogem 13. ligového kola, nakonec na výhru a tři body hodně nadřela. Mladík Sima ji sice promptně dostal do vedení, Provod ho ve druhé půli pojistil, ale protože Bohemians zásluhou Hronka rychle odpověděli, byl výsledek na vážkách až do konce. Domácí nakonec vyhráli 2:1 a v neúplné tabulce vedou zase o pět bodů před Spartou. Obě pražská „S“ mají sehráno navíc o zápas méně než třetí Jablonec, který na lídra tabulky ztrácí šest bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hvězda Slavie Abdallah Sima slaví další gól.

Článek

Podzimní slávistické zjevení se zase předvedlo. A ve vršovickém derby už po sedmi minutách. Dlouhý pas za obranu Klokanů k tomu Simovi postačil. Zvlášť když Vondra mladého senegalského legionáře jen stínoval a gólman Le Giang nejspíš také nečekal, že se Sima zase tak parádně trefí.

Technická střela však zapadla přesně k tyči, takže Trpišovského týmu vyšel úvodu střetnutí jako obvykle. Rychle vedl, což mu pochopitelně pomohlo a do jeho hry se to promítlo. I proto přicházely další šance... Hlavně Simova, který ovšem hlavičkoval vedle, poté Olayinkova, jehož prudkou ránu vyrazil Le Giang na roh, koneckonců i Masopustova.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský, Jan Kuchta a Abdallah Sima během utkání.

Druhý gól ovšem Slavia nepřidala, takže Klokani se postupně rozpomínali na jarní duel v Ďolíčku, kde Slavii obrali o všechny tři body. Zvýšili důraz, zpřesnili hru, zlepšili pohyb a v závěru první půle měli na to, aby srovnali skóre. Necid se ale v 43. minutě možnosti ovšem zalekl. Běžel sice sám na Koláře, ale místo střely si balon ještě zasekl a přišel o něj.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hvězda Slavia Abdallah Sima a jeho gólová radost.

Proto až v nastaveném čase přišla největší pohrůžka pro domácího gólmana Koláře. Paradoxně ovšem z hlavy Kúdely, který si hodně oddechl, že mířil přímo doprostřed brány a Kolář tudíž mohl situaci řešit s úsměvem ve tváři.

Hned po změně stran se Slavii znovu nabídly šance, aby si vedení pojistila, jenže střele Stanciua scházel metr, aby šla mezi tyče, Bořilovi pro změnu lepší zpracování míče, aby běžel na Le Gianga.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hvězda Slavie Abdallah Sima slaví další gól.

Tím ovšem domácí své příležitosti vyčerpali a hra Klokanů jim začala dělat čím dál větší problémy. Hosté totiž vysunuli obranou linii, začali protivníka důsledně napadat, takže do myslí i hry slávistů se začaly vkrádat reminiscence na domácí duel s Brnem na konci listopadu, kdy jim jednobrankové vedení na výhru také nestačilo.

Provod sice po akci, na jejímž počátku byl aktivní Kuchta, obavy na chvíli rozehnal, jenže už po dvou minutách hlavičkující Hronek vršovické derby znovu zdramatizoval. A protože Klokanům přispěchalo v 73. minutě na pomoc i video, protože po ruce Vondry nastřelené spoluhráčem Köstlem nakonec sudí Franěk nařízenou penaltu odvolal, mohli doufat až do konce.

Jen u doufání ale zůstalo, protože k vážnějšímu ohrožení Kolářovy brány se nedostali. Tři body tudíž zůstaly v Edenu, i když se na ně Slavia až nečekaně nadřela.

Slavia - Bohemians 2:1 (1:0)
Branky: 7. Sima, 66. Provod - 68. Hronek. Rozhodčí: Franěk - Horák, Podaný - Machálek (video). ŽK: Provod, Masopust - Dostál. Hráno bez diváků.
Slavia: Kolář - Masopust, Kúdela, Zima, Bořil - Oscar (64. Traoré), Stanciu (77. Lingr) - Sima, Provod, Olayinka - Kuchta (90.+1 Tecl). Trenér: Trpišovský.
Bohemians: Le Giang - Köstl, Hůlka, Bederka - Dostál (84. Schumacher), Jindřišek (90. + 1 Květ), Hronek, Vondra - Pulkrab, Necid (76. Osmančík), Vaníček (83. Nečas). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: