Hlavní obsah

Co se děje s kanonýrem? Posila Chelsea za 1,5 miliardy nedává góly

Na fotbalovém trhu patřil v létě k nejžhavějšímu zboží. Bombarďáka z Lipska Tima Wernera nakonec ulovila londýnská Chelsea, která za něj i během kornavirové bídy vysázela 53 milionů liber, tedy přes 1,5 miliardy korun. Jenže mašina na góly, která parádně fungovala v bundeslize, se v Premier League zasekela.

Foto: Clive Rose, Reuters

Timo Werner (vlevo) se ani proti West Hamu gólu nedočkal.

Článek

24letý forvard přišel na Stamford Bridge s vizitkou jednoho z nejobávanějších kanonýrů Evropy. Vždyť také nasázel 34 gólů ve 45 zápasech. Jenž v Premier League dal zatím ve 14 zápasech „jen" čtyři góly. Navíc pondělním duelem proti West Hamu (3:0) prodloužil svoji bezgólovou šňůru v dresu Blues už na devět zápasů.

Na vývoj situace musel reagovat kouč Frank Lampard, jenž posunul Wernera na levé křídlo. Do role středního útočníka počítá spíše s Olivierem Giroudem a Tammym Abrahamem. Německý kanonýr sice sbírá asistence, dostává se do dobrých šancí, ale gólově zažívá velmi chudé období.

„Nemám ale o něj obavy. Každý útočník chce dávat góly, podle nich bývají také hodnoceni. Tima jsme kupovali i kvůli tomu, kolik gólů v posledních letech nastřílel. Přišel ale do nové ligy, musíme mu dát čas na adaptaci. Nastupuje však pravidelně, týmy z něj mají strach a on jim také dělá problémy," zastával se svého svěřence Lampard po zápase s West Hamem.

„Teď mu to asi nejde úplně podle představ, to se ale změní. Od Tima Wernera uvidíme ještě spoustu gólů," ujišťoval kouč.

Problémy po přestupu do Chelsea ale má další německá akvizice Kai Havertz, jenž přišel z Leverkusenu dokonce za 71 milionů liber (přes 2,1 miliard korun). Proti West Hamu naskočil až v 84. minutě. Jeho adaptaci na Stamford Bridge ještě zkomplikovala nákaza koronavirem.

Foto: John Walton, Reuters

Záložník Chelsea Kai Havertz nastoupil proti West Hamu až v závěru.

„Pro Havertze je to teď v nové zemi hodně těžké. Samozřejmě mu vše ještě zkomplikoval covid. Někdy ale hráči spadnou do kategorie, u níž si úplně nejste jistí, kam patří. Frank (Lampard) podle mě nemá jasno, kam s ním. Stál spoustu peněz, takže mu musí nějaký post najít. Pro Chelsea ale podle mě momentálně vypadá silněji v záloze s Kantém Mountem a někým z dvojice Kovačič, Jorginho," zamýšlel se expert televize Sky Sports Jamie Carragher.

„Frank podle mě čeká na to, jakým hráčem se Havertz ukáže být. A kam s ním může v systému 4:3:3 počítat," dodal Carragher.

Reklama

Související témata: