Hlavní obsah

Sparta vydřela proti Liberci jen bod, Pražany střídá na druhém místě Jablonec

Praha
Aktualizováno

Duel Českých Budějovic s Příbramí byl odložen, takže úterní program 14. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl jen dva zápasy. Výbornou formu potvrdili fotbalisté Jablonce, kteří zvítězili 3:1 v Olomouci. Ve druhém úterním utkání pak remizovala pražská Sparta s Libercem 1:1 a v tabulce klesla na třetí místo za první Slavii a druhý Jablonec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký Matoušek hledá cestu k brance soupeře

Článek
Fotogalerie

Čtvrtá Olomouc začala utkání s Jabloncem lépe, když ji poslal ve 24. minutě do vedení Chytil. Z náskoku se však Hanáci dlouho neradovali, o dvanáct minut později se o vyrovnání postaral Doležal.

Hosté o svém vítězství rozhodli v 67. minutě, kdy penaltu se štěstím proměnil Ladra. Definitivní podobu výsledku dal v 84. minutě svým druhým gólem Doležal a zajistil Jablonci výhru 3:1.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jakub Yunis z Olomouce a Tomáš Hübschman z Jablonce.

Spartě zachránil bod Juliš

Sparta začala utkání proti Liberci hodně nešťastně, když už v 7. minutě musel po zranění střídat Ondřej Čelůstka. V 28. minutě mohli jít Letenští do vedení, pokutový kup však neproměnil kapitán Bořek Dočkal. Ze stejné situace o pět minut později nezaváhal Kamso Mara, který po Sáčkově ruce penaltu proměnil.

Sparta se vyrovnání dočkala hned v úvodu druhého poločasu, když Nguena překonal Juliš. Více však už domácí nestihli, s Libercem tak remizovali 1:1 a v tabulce klesli na třetí místo o bod za druhý Jablonec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty Praha penaltu neproměnil

Zbývajících pět zápasů 14. kola, které se netradičně uskuteční těsně před Vánoci kvůli měsíční koronavirové přestávce, je na programu ve středu. Vrcholem závěru podzimu bude šlágr Plzně s vedoucí mistrovskou Slavií.

Reklama