Hlavní obsah

Do týmu juniorů na hokejové MS se nevešli Pšenička, Toman a Poizl

Z nominace české hokejové dvacítky vypadli při konečném zúžení týmu pro mistrovství světa v Edmontonu útočníci Ondřej Pšenička z Waterloo (USHL) a Matěj Toman s obráncem Danielem Poizlem z Litoměřic. V pětadvacetičlenném kádru zůstalo deset hráčů, kteří reprezentovali před rokem na domácím juniorském šampionátu v Ostravě a Třinci. Svěřenci trenéra Karla Mlejnka vstoupí do turnaje v sobotu ve 20:00 SEČ proti Švédsku.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Radost v podání české hokejové reprezentace do 20 let.

Článek
Fotogalerie

Na finální soupisce pro šampionát figurují tři brankáři, osm obránců a 14 útočníků. Pšenička, Toman a Poizl odletí hned v pátek, kdy začne turnaj v aréně Rogers Place úvodními zápasy, zpátky do České republiky.

"Po přípravném zápase se Slovenskem prošli hráči na hotelu zdravotní prohlídkou. Po poradě s kolegy jsem pak ráno v kabině oznámil finální nominaci. Vybrali jsme 25 hráčů, kteří mají podle našeho mínění aktuálně nejlepší sportovní formu," komentoval Mlejnek zúžení kádru v tiskové zprávě.

Zkušenosti z minulého MS v Česku mají brankáři Nick Malík a Lukáš Pařík, obránci Martin Haš, Karel Klikorka, Šimon Kubíček a Radek Kučeřík a útočníci Jan Myšák, Jaromír Pytlík, Adam Raška a Michal Teplý. Mezi debutanty jsou naopak sedmnáctiletí obránci David Jiříček a Stanislav Svozil.

V české výběru je také celkem devět hráčů, kteří byli draftovaní v NHL. Nejvýše si vybral letos Montreal ve druhém kole na 48. místě kapitána Myšáka. Letos se dočkali také Pytlík (New Jersey; 99. pozice), gólman Jan Bednář (Detroit; 107.), obránce Michael Krutil (Chicago; 110.) a další útočníci Pavel Novák (Minnesota; 146.) a Adam Raška (San Jose; 201.). Už loni byli draftováni Pařík (Los Angeles; 87.), útočník Michal Teplý (Chicago; 105.) a obránce Martin Haš (Washington; 153).

Celý tým má po dnešním tréninku na programu společnou štědrovečerní večeři, v pátek pak ještě jeden trénink na ledě. Ve skupinové fázi se svěřenci trenéra Mlejnka utkají ještě s Ruskem, USA a Rakouskem, přičemž do čtvrtfinále postoupí nejlepší čtyři mužstva.

Nominace české reprezentace na hokejové MSJ v Edmontonu:
Brankáři:
Nick Malík (Frýdek-Místek)
Jan Bednář (Karlovy Vary)
Lukáš Pařík (Benátky nad Jizerou)
obránci:
Michael Krutil (Litoměřice)
Šimon Kubíček (Litoměřice)
Martin Haš (Benátky nad Jizerou)
David Jiříček (Plzeň)
Karel Klikorka (Mladá Boleslav)
Radek Kučeřík (Přerov)
Jiří Suhrada (Zlín)
Stanislav Svozil (Kometa Brno)
útočníci:
Filip Koffer (Litoměřice)
Martin Lang (Litoměřice)
Pavel Novák (Litoměřice)
Filip Přikryl (Litoměřice)
Jaromír Pytlík (Litoměřice)
Michal Teplý (Litoměřice)
Adam Najman (Liberec)
Jakub Rychlovský (Liberec)
Martin Beránek (České Budějovice)
Michal Gut (Sokolov)
Jan Myšák (Litvínov)
Adam Raška (Frýdek-Místek)
David Vitouch (Sparta Praha)
Radek Mužík (Lulea/Švéd.)

Reklama