Hlavní obsah

Slovenský hrdina ohromil svět a zachránil výhru

Edmonton

Z předšampionátových rozpaků je takřka euforie. Slováci se těší z výhry v úvodním zápase MS dvacetiletých v Edmontonu nad hokejisty Švýcarska. Defenziva, které Češi v přípravě pořádně vyprášili kožich, jim tentokrát šlapala dokonale a vše korunoval brankář Šimon Latkóczy.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Slovenský brankář Šimon Latkóczy při zákroku proti Švýcarům.

Článek
Fotogalerie

Slováci se v závěru dostali do vedení, ale favorizovaní Švýcaři pořád zlobili. Připravili si šance. Latkóczy jim však vzal vítr z plachet, a to zejména zákrokem, který ohromil hokejový svět a ze všech možných úhlů jej rozebírají odborníci. Latkóczy se při ráně Inakiho Baragana roztáhl přes celou bránu a vykryl prostor zdánlivě nedosažitelný.

Vyhlásili ho také nejlepším hráčem slovenského týmu, připsal si celkem 28 úspěšných zákroků.

Měl i kliku. Už v tom, že mu trenér Róbert Petrovický dal přednost před Samuelem Hlavajem.

V páté minutě mu pomohla pravá tyč po střele Raye Fusta. Slovenský výběr se v závěru ubránil čtyři minuty v oslabení, během něhož Latkóczy vytáhl i nejexkluzivnější zákrok.

Petrovický mu složil poklonu. "Ten Šimonův zákrok byl skvělý, prostě moment, který udělá zápas. Celkově chytal výborně a výrazně pomohl mužstvu k vítězství," rozplýval se nad výkonem trenčínského gólmana. Ale nejen jeho. „Chlapci ze sebe vytáhli maximum," uznale se vyjádřil o výkonu celého týmu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články