Hlavní obsah

Neuvěřitelný pocit. S Rusáky to jsou nejvíc vyhrocený zápasy, přiznal český brankář po senzační výhře

Rusko, historicky soupeř, na kterého se čeští hokejisté umí připravit, navnadit, nahecovat. Platí to i o nastupující generaci. Hokejová dvacítka porazila na mistrovství světa v Edmontonu Rusy 2:0 a světový šampionát si připsal překvapení. „S Rusáky to je pro nás speciální zápas, to jsou nejvíc vyhrocený zápasy asi už od šestnácti,“ přiznal brankář Lukáš Pařík, kterých vychytal nulu a připsal si třicet úspěšných zákroků.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Český brankář Lukáš Pařík si připsal 30 zákroků, proti Rusku neinkasoval a byl vyhlášen hráčem utkání.

Článek
Fotogalerie

První zápas debakl 1:7 se Švédskem, o den později 2:0 s Ruskem. I na loňském šampionátu čeští mladíci Rusy porazili, tehdy 4:3. Výrazně omlazený ruský tým hrál i v listopadu na Karjale, kde porazil české áčko 3:0, nyní prohrál s českými nadějemi. V obou posledních vzájemných zápasech byl v brance Pařík.

„Tohle se definovat asi nedá, zápasy nemůžu srovnávat. Dnes jsme jako tým podali skvělý výkon, drželi jsme se stanoveného systému a dělali minimum chyb. Díky tomu jsme dokázali zápas vyhrát," řekl po zápase český brankář, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Výhra, body, vychytaná nula, spravená nálada po Švédsku. „Samozřejmě je to skvělý pocit. Neumím to popsat, ten pocit je neuvěřitelný. Hráli jsme skvěle jako tým, kluci mi hodně pomohli, je to skvělý pocit, ale teď se musíme zaměřit na další zápas," brzdil Pařík pár minut po zápase euforii.

Program hokejistů na MS do 20 let v Edmontonu
sobota 26. 12. Česko–Švédsko 1:7
pondělí 28.12. Česko–Rusko 2:0
úterý 29. 12. 20.00 h Česko–USA
čtvrtek 31. 12. 20.00 h Česko–Rakousko
Začátky v našem čase, v dějišti šampionátu je o osm hodin méně.

Ta přepadla i trenéra, což sám na online tiskové konferenci přiznal a přidal zajímavé vysvětlení. „Dostal jsem hromadu gratulací po utkání. Já, když se směji, tak mně vylítnou i slzy do očí, tak to berte takto."

První a rozhodující gól si připsal Filip Koffer, druhý, který přinesl větší klid, patřil Martinu Langovi. Paradoxně nese na vítězství svůj díl i vysoká porážka se Švédy.

„Myslím, že ten zápas nám pomohl hlavně v hlavě. První polovinu jsme hráli dobře, potom jsme vypli. Jsem rád, že jsme dneska podali dobrý výkon. Určitě to je psychická vzpruha, dokázali jsme si, že můžeme hrát proti týmům jako je Rusko, nevidím problém, proč bychom v tom nemohli pokračovat," věří obrácené zápasové kartě Lang před dalším duelem v základní skupině.

Třetí zápas ve skupině B sehrají Češi v úterý od 20:00 SEČ proti USA.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: