Hlavní obsah

Program lyžařů v Bormiu se kvůli počasí o den posouvá

Bormio

Kvůli nepříznivému počasí posunuli italští pořadatelé lyžařského Světového poháru v Bormiu o jeden den celý program rychlostních závodů mužů. Superobří slalom se místo dneška pojede až v úterý, kdy se měl uskutečnit sjezd, ten podle nového rozpisu přijde na řadu ve středu. Oba závody mají začátek naplánovaný opět na 11:30.

Foto: Cole Burston, ČTK/AP

Kvůli nepříznivému počasí posunuli italští pořadatelé lyžařského Světového poháru v Bormiu o jeden den celý program rychlostních závodů mužů.

Článek

Na sjezdovku Stelvio dnes nepustilo lyžaře silné sněžení a s tím spojená zhoršená viditelnost. Program v Bormiu se změnil už podruhé, kvůli špatné předpovědi pořadatelé už o víkendu rozhodli o změně pořadí obou disciplín. Původně se měl jet sjezd v pondělí a super-G v úterý.

V Bormiu se bude pokoušet Nor Aleksander Aamodt Kilde zopakovat double z Val Gardeny, kde před vánočními svátky vyhrál super-G i sjezd. Posledních pět závodů v rychlostních disciplínách ale v Bormiu ovládl domácí Dominik Paris. Čeští lyžaři v italském středisku nejsou na startu.

Reklama

Související témata: