Hlavní obsah

Spartak - Dynamo 0:6Nezastavitelný Jaškin! Český útočník slaví další hattrick v KHL. Dařilo se i dalším

Aktualizováno

Český útočník Dmitrij Jaškin se třetím hattrickem v této sezoně Kontinentální hokejové ligy podílel na jasné výhře Dynama Moskva 6:0 v derby na ledě Spartaku a upevnil si vedení mezi střelci. V 39 zápasech nastřílel 28 gólů a je suverénně v čele pořadí nejlepších kanonýrů.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Sekáš si připsal dvě branky (archivní foto)

Článek

Jiří Sekáč rozhodl o výhře Omsku nad Čeljabinskem 5:3. V zápase dal dva góly včetně vítězné branky a připojil navrch asistenci. Brankář Jakub Kovář udržel čisté konto při vítězství Jekatěrinburgu nad Chabarovskem 3:0.

Jaškin stihl hattrick za 23 a půl minuty. Svým třetím gólem v utkání zvýšil na začátku druhé třetiny už na 5:0. U dvou jeho branek asistoval Vadim Šipačov, který si v zápase připsal gól a tři přihrávky a vrátil se do čela kanadského bodování soutěže.

Sekáč zaznamenal stejnou bilanci jako před týdnem při předchozí výhře Omsku, po níž následovaly dvě porážky. Ve 13. minutě se postaral o první gól Avangardu, který si vypracoval tříbrankový náskok, ale v poslední třetině o něj přišel. V 56. minutě však Sekáč vstřelil ve dvojnásobné početní výhodě osmý gól v sezoně a v závěru ještě asistoval u branky Kirilla Semjonova.

Omsk, za který tentokrát nechytal Šimon Hrubec, je dál druhý ve Východní konferenci. Avangard nastoupil ještě bez Ilji Kovalčuka, Sekáč se na hvězdnou posilu těší. "Neznám se s ním, ale jestli budeme hrát spolu v útoku, bude to skvělé," řekl český útočník serveru championat.com.

Kovář vyšel vítězně z českého brankářského duelu s Markem Langhamerem, který inkasoval třikrát z 31 střel. Gólman Jekatěrinburgu kryl všech 35 pokusů hostů a připsal si v sezoně už šesté čisté konto, což ho řadí na první místo mezi brankáři v KHL.

Výsledky KHL:
Barys Nur-Sultan - Novosibirsk 1:3
Jekatěrinburg - Chabarovsk 3:0 (čisté konto Kovář)
Omsk - Čeljabinsk 5:3 (Sekáč 2+1 - Sedlák 0+1)
Ufa - Magnitogorsk 4:2
Čerepovec - Nižněkamsk 7:2
Nižnij Novgorod - Dinamo Riga 3:2
HK Soči - Petrohrad 1:4
Jokerit Helsinky - Jaroslavl 4:3 v prodl.
Spartak Moskva - Dynamo Moskva 0:6 (Jaškin 3+0)

Reklama

Související témata: