Hlavní obsah

Everton chce zveřejnit detaily o koronaviru v Manchesteru City

Londýn

Zástupci Evertonu požadují zveřejnění všech podrobností o pozitivních testech na koronavirus v týmu Manchesteru City, kvůli nimž byl na poslední chvíli odložen jejich vzájemný zápas ve fotbalové Premier League. Pondělní duel byl odvolán necelé čtyři hodiny před plánovaným výkopem.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Fotbalisté Manchesteru City kvůli dalším případům nákazy koronavirem proti Evertonu nenastoupil (ilustrační foto)

Článek

Manchester City v pondělí oznámil, že k dříve nakaženým dvěma hráčům a dvěma členům realizačního týmu přibyli další. Vedení Premier League proto rozhodlo o odložení večerního zápasu, který mělo na stadionu Evertonu sledovat 2000 fanoušků.

"Pro Everton je veřejné bezpečí vždy hlavní prioritou, ale budeme požadovat zveřejnění všech informací, které Manchester City poskytl Premier League, aby nám bylo jasné, proč bylo toto rozhodnutí přijato," uvedli zástupci liverpoolského klubu.

Podle koronavirových pravidel Premier League může být zápas odložen až v případě, že klub nemá k dispozici alespoň 14 zdravých hráčů. V této sezoně se tak stalo teprve podruhé, začátkem prosince se kvůli několika pozitivním testům v Newcastlu United neuskutečnil jeho duel proti Aston Ville.

Manchester City má před sebou náročný program. Mužstvo čeká 3. ledna ligový zápas na hřišti Chelsea a o tři dny později by měl nastoupit k semifinále Ligového poháru proti městským rivalům z Manchesteru United.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: