Hlavní obsah

Do nového roku s vyplněnou cenovkou. Nahradí slávistický zázrak Ronalda?

Další vydařený rok červenobílých je minulostí, mají ale zaděláno na další dobré časy. Nic na tom nemění lapálie s koronavirem, který zaútočil i na šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka, podle všeho bude v příštích týdnech zajímavější sledovat, jak se bude vyvíjet pokračování bojů na domácí i evropské scéně, ale i situace kolem senegalského klenotu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hvězda Slavie Abdalláh Sima slaví další gól.

Článek

Abdalláh Sima, teenager z Afriky, nakročil během podzimu k velkým momentům. Z nuly poskočil na stamiliony. Už získal svou cenovku na uznávaném webu transfermarkt.de. Klíčové góly ho posunuly na virtuálních 8 milionů eur (tedy 210 milionů korun). Nikdo ze slávistů teď nestojí víc.

V devatenácti se zařadil mezi nejcennější fotbalisty na celé české scéně. Před ním je pouze sparťan Adam Hložek hodnocený 12 miliony eur. Ale toho času je práce neschopný.

Slavia roste
Součty jsou jasné, orientační cena Slavie, tedy jejích hráčů utěšeně roste. Alespoň podle webu transfermarkt.de. Teď na 55,9 milionu eur. "Měníme historii," komentoval rekordní stav šéf Slavie Jaroslav Tvrdík na Twitteru. Za Simou (8 milionů eur), následuje Ondřej Kolář (7,5 milionu eur) a Peter Olayinka (6 milionů eur).

Sima se chopil příležitosti. Víc, než by kdo čekal. Zdá se to až jako pohádkový příběh. Na trávníku mu vychází kdeco. Až se trenér Jindřich Trpišovský nechal slyšet, že bude muset objev uklidit na lavičku, aby mu ho někdo urychleně nesebral.

Ne nadarmo. První nabídka přišla, když by na tranfermakt.de ještě nulový. Činila údajně deset milionů eur. "Když přijde za padesát milionů eur, možná o tom budeme přemýšlet," nechal se troufale slyšet Tvrdík.

Ale pozor. Velký vzestup, může vystřídat propad. Stačí, aby se týmu přestalo dařit, balony, které optimálně přiskakují k Simovi třeba začnou zlobit... Je opravdu takovým zázrakem?

Podobných fotbalových meteoritů už bylo...

Ale momentálně zájem v rovině oťukávání je. Podle některých webů je evidován zájem z Anglie. Podle některých má West Ham v souboji o Afričana výhodu před Arsenalem a Manchesterem United s ohledem na již navázané české či spíše slávistické spojení dokumentované jmény Tomáše Součka a Vladimíra Coufala.

Jiné zdroje - Calcio Mercato - tvrdí, že prezident Slavie Jaroslav Tvrdík je opravdu schopen za útočníka požadovat až 50 milionů eur, nesrovnatelně více než za Součka a Coufala. První z nich stál ´pouhých´ cca. 22 milionů eur. Je Afričanových 13 gólů v 18 zápasech o tolik více, nebo je pouze chvilkovým hitem na fotbalovém trhu? Ovšem hitem, který má vskutku působivou schopnost proniknout z křídla k brance.

Může znamenat skvělou investici pro každý tým. Ale nemusí. Zájem je podle internetových zdrojů i odjinud - třeba z Juventusu, který střelecky spoléhá hlavně na Cristiana Ronalda. Věkově je to tak, že právě od zvolna stárnoucí portugalské hvězdy může - podle italských webů - převzít štafetu.

Reklama

Související témata: