Hlavní obsah

Pustili diváky na duel se Slavií a přišel trest. Disciplinárka udělila pokutu

Praha

Prvoligový hokejový klub Benátky nad Jizerou dostal pokutu 20 000 korun za přítomnost diváků v hledišti při prosincovém utkání se Slavií (3:4). Disciplinární komise dospěla při rozboru videozáznamu k závěru, že pořadatelé porušili podmínky koronavirového protokolu. Kvůli vládním opatřením proti šíření nákazy fanoušci na zápasy nesmějí.

Foto: hcdynamo.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Klub připustil v hledišti přítomnost osob, které nebyly nezbytně nutné k zajištění utkání ani nebyly umístěny v oddělených vnitřních prostorách s kapacitou nejvýše deseti osob," uvedla disciplinární komise.

Z jejího prohlášení vyplývá, že klub argumentoval tím, že nebyl překročen povolený limit počtu osob, který stanovují protiepidemické podmínky ministerstva zdravotnictví. Disciplinárka vysvětlení nepřijala.

"Pro pořádání sportovních akcí (podmínky) výslovně zakazují přítomnost diváků v hledišti. Povolený limit osob se vztahuje výhradně na osoby nezbytně nutné k zajištění akce. Jiné osoby se utkání účastnit nemohou ani v případě, že limit osob nezbytných k uskutečnění akce není vyčerpán," konstatovala disciplinárka.

Pilotní studie umožňuje od 4. prosince na extraligových a prvoligových stadiony účast až 300 osob nad rámec maximálního počtu 200 aktérů utkání či dalších lidí nutných k organizaci, vysílání přenosů nebo novinářů. "Zahrnuje ale výhradně dlouhodobé partnery klubu pod zásadní podmínkou, že budou umístěni v oddělených vnitřních prostorách nepřekračujících povolenou kapacitu," uvedla komise.

V nejvyšší soutěži už za podobný prohřešek pykaly České Budějovice. Disciplinární klubu v první polovině prosince udělila pokutu 100 000 korun.

Reklama

Související témata: